Enolončnica iz sladkega zelja
SESTAVINE:
* 400 g svinjskega stegna
* manjši kos slanine
* pol glave svežega zelja
* 2 srednje velika sladka krompirja
* 2 korenja
* 1 pločevinka čičerike
* 1 čebula
* 6 strokov česna
* 1 dl paradižnikove omake
* sol
* poper
* paprika v prahu
* peteršilj
* lovor
OPIS POSTOPKA: Čebulo in česen na drobno nasekljamo in prepražimo na olivnem olju. Dodamo drobno sesekljano slanino in na kocke narezano svinjsko stegno. Ko je meso lepo popečeno, ga zalijemo z vodo in dodamo sesekljano polovico svežega zelja, na kocke narezan sladek krompir, na kocke narezano korenje, čičeriko, paradižnikovo omako in začimbe. Kuhamo približno eno uro na nizkem ognju in po potrebi zgostimo s pirino moko.
VRIJEME PRIPREME: 1 ura 15 minut
RECEPT PRIPREMILA: Andrea Brnjić
Komentarji (0)