Enkrat za vselej zmanjšajte videz celulita na svoji ritki

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0


Ko govorimo o paranoji okrog celulita, lahko govorimo o pravi epidemiji. Celulitu smo nadeli tako grozno demonsko podobo ter ga poimenovali kar bolezen, da se vsaka predstavnica ženskega spola že ob nekaj jamičaste kože na stegnih ali ritki počuti kot najgrša in najbolj debela ženska na svetu.

No, res ni tako hudo, a resnici na ljubo celulit res ni ena izmed najbolj privlačnih stvari na svetu.

Kaj sploh je celulit in zakaj nastane?
Celulit so podkožne maščobne blazinice, ki začnejo potiskati skozi oslabljene, neelastične plasti kolagenskih vlaken (vezivno tkivo) ter na površini kože ustvarijo videz jamičaste, pomarančaste kože. Več maščobnih zalogic imate pod kožo, bolj bodo pritiskale na vezivno tkivo, ki lahko oslabi zaradi številnih dejavnikov: pomanjkanje gibanja, zamaščenosti, hormonov, nezadostne prekrvavitve, slabšega mišičnega tonusa in podobno.

Dejstvo je, da celulit na neki točki življenja prizadene kar okrog 90% žensk! A vseeno: čeprav je tako zelo pogost, se predstavnice nežnega spola z njim kar ne morejo sprijazniti. Ste med njimi tudi vi?

V članku vam ponujamo nekaj odličnih naravnih (in seveda poceni) metod, s katerimi boste učinkovito zmanjšali videz pomarančaste kože.

1. Jejte in pijte z glavo!
Na dan popijte dovolj vode. Z vodo prepojene kožne celice so bolj napete, kar zmanjša videz celulita. Odpovejte se belemu sladkorju ter zmanjšajte vnos soli. Recite ne predelanim in ocvrtim živilom. Vsa ta živila namreč zadržujejo vodo in naredijo celulit še bolj opazen. Posegajte po živilih z manj ogljikovimi hidrati, privoščite si več beljakovin in zdravih maščob. Zmanjšajte vnos kalorij v svoje telo. Na ta način boste poskrbeli za primerno težo ter zmanjšali maščobne oblogice. Še posebej priporočamo naslednja živila: sadje, zelenjavo, olivno olje, losos, jabolčni kis, zeleni čaj, temno jagodičevje, jogurt, pivski kvas ...

2. Poskrbite za vsakodnevno razmigavanje
Izberite si svojo telesno aktvnost te uživajte v njej vsak dan! Ne pozabite na aerobno vadbo. S tekom, hitro hojo in podobnim boste pospešili srčni utrip, kurili maščobe ter obenem “stopili” tudi nekaj celulita. Tudi vadba za moč je še kako pomembna, saj oblikuje in okrepi mišice pod kožo, s tem pa je koža videti bolj napeta. Priporočamo počepe, sklece, izpadni korak, uporabo uteži …

3. Koži privoščite ustrezni nego
Kožo na problematičnih delih telesa redno ščetkajte (suho ščetkanje), saj ta postopek pospeši kroženje krvi in limfe. Celulit bo zato manj opazen. Tudi redna masaža bo pomagala, saj prav tako pospeši prekrvavitev, obenem pa z njo zmehčamo celulitne vozle. Maščoba se tako lažje razgradi in zapusti telo. Priporočamo tudi glinene obloge, ki razstrupljajo telo. Kožo vsak dan negujte z olivnim, arganovim ali orehovim oljem (lahko si pripravite tudi mešanico olj), ki jo navlažijo, prekrvavijo ter nahranijo. Vaša koža bo tako zdrava, napeta, prožna in gladka, celulit pa bo manj opazen. Pomagajte si tudi z Malincinim naravnim anticelulitnim paketom, ki vsebuje gel in serum, ki se odlično dopolnjujeta in dajeta ob redni uporabi odlične rezultate.


PRISPEVEK PRIPRAVILA: Monika M.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek