Energijske kroglice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Energijske kroglice

Prava bomba energije! Preizkusi ta preprost recept za kroglice, ki bodo na zdrav in dolgotrajnejši način poskrbele za dvig energije. 



SESTAVINE:

Recept za cca. 15 kroglic: 

* 150g suhih sliv 

* 60g kokosove moke

* 100g lešnikov

* sok pomaranče

* med

* koščki nasekljane temne čokolade

* ekstra celi lešniki



OPIS POSTOPKA: Če imamo cele lešnike jih najprej olupimo (ni nujno!). Ogrejemo pečico na 180 °C, razporedimo lešnike po pekaču in jih cca 10 minut pražimo. Stresemo jih na krpo, ki jo nato zavijemo in valjamo, tako da se lušinice od lešnikov odstranijo. Lešnike ohladimo. Ohlajene lešnike zmeljemo v multipraktiku in damo v posodo. Zmeljemo tudi suhe slive, ki jih dodamo k mletim 



lešnikom. V posodo nato dodamo še kokosovo moko, par žlic pomarančnega soka, veliko žlico medu in nasekljane koščke čokolade. Vse premešamo, da dobimo kompaktno zmes (če je presuha dodamo še pomarančnega soka / če je premokra lahko dodamo še mlete lešnike ali kokosove moke). Iz mase oblikujemo krglice. Jaz sem vsaki na sredino dodala lešnik. Hranimo v hladilniku. Pa dober tek! 



ČAS PRIPRAVE: 20min

RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih  


,Recept za cca. 15 kroglic:  ,* 150g suhih sliv  ,* 60g kokosove moke ,* 100g lešnikov ,* sok pomaranče ,* med ,* koščki nasekljane temne čokolade ,* ekstra celi lešniki , , Če imamo cele lešnike jih najprej olupimo (ni nujno!). Ogrejemo pečico na 180 °C, razporedimo lešnike po pekaču in jih cca 10 minut pražimo. Stresemo jih na krpo, ki jo nato zavijemo in valjamo, tako da se lušinice od lešnikov odstranijo. Lešnike ohladimo. Ohlajene lešnike zmeljemo v multipraktiku in damo v posodo. Zmeljemo tudi suhe slive, ki jih dodamo k mletim  lešnikom. V posodo nato dodamo še kokosovo moko, par žlic pomarančnega soka, veliko žlico medu in nasekljane koščke čokolade. Vse premešamo, da dobimo kompaktno zmes (če je presuha dodamo še pomarančnega soka / če je premokra lahko dodamo še mlete lešnike ali kokosove moke). Iz mase oblikujemo krglice. Jaz sem vsaki na sredino dodala lešnik. Hranimo v hladilniku. Pa dober tek! 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.