Dvoje na en mah (kroglice in pečene rezine)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Dvoje na en mah (kroglice in pečene rezine)

Če se želimo malce raznoliko posladkati, si lahko iz ene mase hkrati pripravimo dve različni jedi.

SESTAVINE:
Osnova:
* 100 g Čokomalinčka
* 200 ml mleka
* 3 žlice ovsenih kosmičev
* 3 žlice otrobov
* 1 žlica indijskega trpotca
* 1 žlička cimeta
* 3 in pol žlice Čokoladno lešnikovega namaza

Za rezine:
* dodatno še 1 jajce
* 1 žlica sladkorja (stevije oziroma po želji)

OPIS POSTOPKA: V mleko zamešamo Čokomalinček in pustimo, da se mleko dobro vpije (nekje 10-15 minut). V mlinčku zmešamo kosmiče, otrobe, indijski trpotec in cimet ter zmeljemo. Izmenično z žlico Čokomalinčku primešamo suho mešanico in namaz. Masa mora biti primerna za izdelavo kroglic. Če je presuha dodajte še malo namaza, če premokra pa malce suhih sestavin. Približno 260 g te mešanice damo v drugo posodico in iz nje oblikujemo kroglice (iz tega pride približno 16 kroglic po 15 g).  Nato jih hranimo v hladilniku. Preostalemu delu mase primešamo eno jajce in sladkor. Pekač obložimo s peki papirjem in maso damo v pekač. Pekla sem v okroglem pekaču premera 15 cm na 200 stopinj nekje 10-20 minut (preverite z zobotrebcem). Ohladite in po želji kombinirajte z jogurtom, sadjem ali »oreškastim maslom« J

RECEPT PRIPRAVILA: Klara Šibila

Osnova:* 100 g Čokomalinčka* 200 ml mleka* 3 žlice ovsenih kosmičev* 3 žlice otrobov* 1 žlica indijskega trpotca* 1 žlička cimeta* 3 in pol žlice Čokoladno lešnikovega namaza Za rezine: * dodatno še 1 jajce* 1 žlica sladkorja (stevije oziroma po želji) V mleko zamešamo Čokomalinček in pustimo, da se mleko dobro vpije (nekje 10-15 minut). V mlinčku zmešamo kosmiče, otrobe, indijski trpotec in cimet ter zmeljemo. Izmenično z žlico Čokomalinčku primešamo suho mešanico in namaz. Masa mora biti primerna za izdelavo kroglic. Če je presuha dodajte še malo namaza, če premokra pa malce suhih sestavin. Približno 260 g te mešanice damo v drugo posodico in iz nje oblikujemo kroglice (iz tega pride približno 16 kroglic po 15 g).  Nato jih hranimo v hladilniku. Preostalemu delu mase primešamo eno jajce in sladkor. Pekač obložimo s peki papirjem in maso damo v pekač. Pekla sem v okroglem pekaču premera 15 cm na 200 stopinj nekje 10-20 minut (preverite z zobotrebcem). Ohladite in po želji kombinirajte z jogurtom, sadjem ali »oreškastim maslom« J
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.