Domači rezanci iz pirine polnozrnate moke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Domači rezanci iz pirine polnozrnate moke

Domači rezanci iz pirine polnozrnate moke V teh dolgočasnih deževnih dneh, ko vreme ni primerno za aktivnosti na prostem, se lahko lotimo aktivnosti v kuhinji, za katere nam drugače zmanjka časa. Jaz sem se danes lotila izdelave domačih pirinih rezancev, ki niso samo zelo dobri, ampak tudi zdravi in zelo nasitni. V izdelavo rezancev lahko vključimo koga izmed najbližjih in tako svoj prosti čas preživimo zelo kakovostno, saj združimo prijetno s koristnim.



SESTAVINE:

* 400 g pirine polnozrnate ali pšenične polnozrnate moke

* 4 jajca

* voda po potrebi



OPIS POSTOPKA: Najprej moko stresemo na kupček v skledo in dodamo jajca. Nato z vilicami počasi mešamo. Če se masa ne sprime, dodamo malo mlačne vode (tu si lahko pomagamo tudi z strojčkom za gnetenje testa, vendar sem sama vse naredila na ''roke''). Testo prestavimo na čisto delovno površino in ga dobro pregnetemo (testo mora biti kar trdo, preden ga razvaljamo). Če nam čas dopušča, testo pustimo počivati 45 minut v prozorni foliji. Nato testo razdelimo na 4 do 5 delov in vsakega posebej razvaljamo na pomokani delovni površini. Ko je testo dovolj tanko, ga prestavimo na čisto servieto. Ko se delno osuši, ga razrežemo na tanjše trakove, te pa še na manjše v velikosti 1,5x4 cm. Če rezancev ne porabimo takoj, jih pustimo, da se osušijo do konca, nato pa jih zavijemo v plastično vrečko, kjer počakajo, da bodo zopet obogatili naš jedilnik.



RECEPT PRIPRAVILA: Ana Glamočak


,* 400 g pirine polnozrnate ali pšenične polnozrnate moke ,* 4 jajca ,* voda po potrebi , , Najprej moko stresemo na kupček v skledo in dodamo jajca. Nato z vilicami počasi mešamo. Če se masa ne sprime, dodamo malo mlačne vode (tu si lahko pomagamo tudi z strojčkom za gnetenje testa, vendar sem sama vse naredila na ''roke''). Testo prestavimo na čisto delovno površino in ga dobro pregnetemo (testo mora biti kar trdo, preden ga razvaljamo). Če nam čas dopušča, testo pustimo počivati 45 minut v prozorni foliji. Nato testo razdelimo na 4 do 5 delov in vsakega posebej razvaljamo na pomokani delovni površini. Ko je testo dovolj tanko, ga prestavimo na čisto servieto. Ko se delno osuši, ga razrežemo na tanjše trakove, te pa še na manjše v velikosti 1,5x4 cm. Če rezancev ne porabimo takoj, jih pustimo, da se osušijo do konca, nato pa jih zavijemo v plastično vrečko, kjer počakajo, da bodo zopet obogatili naš jedilnik.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.