Domači prijatelj
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Domači prijatelj

Klasični recept za domači prijatelj sem malo posodobila - namesto orehov sem uporabila indijske oreščke, namesto rozin pa brusnice. Končni rezultat je bil odličen. Kljub temu, da je domači prijatelj pecivo, ki zdrži tudi več kot 14 dni, ga je pri nas zmanjkalo še isti dan.

SESTAVINE:
* 100 g kokosovega sladkorja
* 2 jajci
* 200 g moke (npr. pirina bela moka)
* 2 žlički pecilnega praška
* malo 100% vanilje
* malo limonine lupinice
* 100 g nasekljanih indijskih oreščkov
* 30 g nasekljanih mandljev
* 50 g brusnic
* 30 g nasekljane temne čokolade ali čokolade v kapljicah
* 1 čajna žlička cimeta

OPIS POSTOPKAZmešamo jajca, sladkor in vaniljo ter dobro premešamo z električnim mešalnikom. Dodamo moko s pecilnim praškom, limonino lupinico, indijske oreščke, mandlje, brusnice in čokolado. Dobro premešamo. Na peki papir testo razporedimo v dva podolgovata kupčka. Pečemo pri 170 stopinj celzijah približno 25 minut. Še toplo narežemo in počakamo da se ohladi (če lahko :)). 

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja 

* 100 g kokosovega sladkorja * 2 jajci * 200 g moke (npr. pirina bela moka) * 2 žlički pecilnega praška * malo 100% vanilje * malo limonine lupinice * 100 g nasekljanih indijskih oreščkov * 30 g nasekljanih mandljev * 50 g brusnic * 30 g nasekljane temne čokolade ali čokolade v kapljicah * 1 čajna žlička cimeta OPIS POSTOPKA: Zmešamo jajca, sladkor in vaniljo ter dobro premešamo z električnim mešalnikom. Dodamo moko s pecilnim praškom, limonino lupinico, indijske oreščke, mandlje, brusnice in čokolado. Dobro premešamo. Na peki papir testo razporedimo v dva podolgovata kupčka. Pečemo pri 170 stopinj celzijah približno 25 minut. Še toplo narežemo in počakamo da se ohladi (če lahko :)). 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.