Domači polnozrnati njoki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Domači polnozrnati njoki

SESTAVINE:

* 0,5 kg lahke skute

* 0,5 kg pirine polnozrnate moke

* malo himalajske soli

* 1 jajce



OPIS POSTOPKA: Zmešamo vse sestavine ter jih dobro pregnetemo. Iz dobljene mase naredimo posamezne tanke »klobase« iz katerih nato z vilicami naredimo njoke. Njoke zlagamo na pladenj in ga nato položimo v skrinjo, da se njoki popolnoma strdijo. Nato jih zložimo v posodico. Zmrznjene kuhamo v vreli vodi, ki smo jo predhodno malce solili. Kuhani so, ko priplavajo na vrh.



RECEPT PRIPRAVILA: Sara Kondolf


,* 0,5 kg lahke skute ,* 0,5 kg pirine polnozrnate moke ,* malo himalajske soli ,* 1 jajce , , Zmešamo vse sestavine ter jih dobro pregnetemo. Iz dobljene mase naredimo posamezne tanke »klobase« iz katerih nato z vilicami naredimo njoke. Njoke zlagamo na pladenj in ga nato položimo v skrinjo, da se njoki popolnoma strdijo. Nato jih zložimo v posodico. Zmrznjene kuhamo v vreli vodi, ki smo jo predhodno malce solili. Kuhani so, ko priplavajo na vrh.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.