VIDEO: Domači pirin kruh z olivami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Domači pirin kruh z olivami

SESTAVINE: 
* 500 g bele pirine moke
* 1 vrečka suhega kvasa
* 250 ml vode
* 1 žlička rjavega sladkorja
* 1 žlička olivnega olja
* 2 žlički himalajske soli
* 1 žlička bazilike
* sončnična semena
* sezamova semena
* olive

OPIS POSTOPKA: V 250 ml tople vode stresemo 1 vrečko suhega kvasa in eno žličko rjavega sladkorja ter dobro premešamo in pustimo stati 5 min, da začne kvas delovati. Nato si v skledo pripravimo moko, himalajsko sol in baziliko in dobro premešamo. V skledo nato dodamo še 1 žličko olivnega olja in kavsni pripravek. Testo dobro pregnetemo z rokami in ga oblikujemo v kepo. Nato ga v posodi pokrijemo s prtičkom in ga pustimo vzhajati na toplem približno 30 min. Po 30 minutah k testu dodamo sončnična semena in olive, ter ga še enkrat pregnetemo. Damo ga v primeren pekač, potresemo s sezamom, zarežemo in pečemo na 180 stopinj 45-50 min.
 
ČAS PRIPRAVE: 1h 30 min

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca

  * 500 g bele pirine moke * 1 vrečka suhega kvasa * 250 ml vode * 1 žlička rjavega sladkorja * 1 žlička olivnega olja * 2 žlički himalajske soli * 1 žlička bazilike * sončnična semena * sezamova semena * olive OPIS POSTOPKA: V 250 ml tople vode stresemo 1 vrečko suhega kvasa in eno žličko rjavega sladkorja ter dobro premešamo in pustimo stati 5 min, da začne kvas delovati. Nato si v skledo pripravimo moko, himalajsko sol in baziliko in dobro premešamo. V skledo nato dodamo še 1 žličko olivnega olja in kavsni pripravek. Testo dobro pregnetemo z rokami in ga oblikujemo v kepo. Nato ga v posodi pokrijemo s prtičkom in ga pustimo vzhajati na toplem približno 30 min. Po 30 minutah k testu dodamo sončnična semena in olive, ter ga še enkrat pregnetemo. Damo ga v primeren pekač, potresemo s sezamom, zarežemo in pečemo na 180 stopinj 45-50 min.  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.