Domače polnozrnate pšenične tortilje z zelenjavnim polnilom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Domače polnozrnate pšenične tortilje z zelenjavnim polnilom

SESTAVINE:

Za 3 tortilje:

* 130 g polnozrnate pšenične moke (lahko tudi pirine moke)

* žlica rastlinskega olja

* 0.6 dl mlačne vode

* čajna žlička soli


Za nadev:

* zelenjava po želji (paradižnik, bučka, brokoli, cvetača, brstični ohrovt, sladka koruza itd.)

* sveža solata

* čebula

* sol

* rastlinsko olje



OPIS POSTOPKA: Tortilje: prej omenjene sestavine za tortilje mešamo oz gnetemo z roko, dokler ne dobimo kepe testa, ki jo nato razdelimo na 3 kepice. Slednje pustimo stati za 15 minut in nato razvaljamo. Dobljene tortilje nato samo še popečemo v ponvi; in sicer na vsaki strani približno minuto in pol ali 2 minuti (odvisno od debeline testa).

Nadev: zelenjavo najprej operemo in narežemo. Nato na olju prepražimo čebulo in dodamo prej narezano zelenjavo. Vse skupaj počasi mešamo in solimo po občutku. To pustimo vreti na zmernem ognju približno kakšno uro. Na koncu z omako napolnimo tortilje in dodamo še liste solate.



ČAS PRIPRAVE: 1 ura

RECEPT PRIPRAVILA: Ana Korošec


, Tortilje: prej omenjene sestavine za tortilje mešamo oz gnetemo z roko, dokler ne dobimo kepe testa, ki jo nato razdelimo na 3 kepice. Slednje pustimo stati za 15 minut in nato razvaljamo. Dobljene tortilje nato samo še popečemo v ponvi; in sicer na vsaki strani približno minuto in pol ali 2 minuti (odvisno od debeline testa). Nadev: zelenjavo najprej operemo in narežemo. Nato na olju prepražimo čebulo in dodamo prej narezano zelenjavo. Vse skupaj počasi mešamo in solimo po občutku. To pustimo vreti na zmernem ognju približno kakšno uro. Na koncu z omako napolnimo tortilje in dodamo še liste solate.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.