Domače piščančje tortilje po azijsko
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Domače piščančje tortilje po azijsko

SESTAVINE:
Za 2 osebi
*200g piščančjih prsi
*1 rdeča paprika
*1 rumena paprika
*črn in bel sezam
*garam masala začimbe
*sojina omaka
*polovica pora
*1 žlica kisle smetane
*riban sir
*žlica olivnega olja
*(kupljene ali)
doma pripravljene toritlje:
*125g pirine bele moke
*75ml vroče vode
*himalajska sol

OPIS POSTOPKA: Nadev za tortilje: piščančje prsi narežemo na koščke ter začinimo s soljo, s poprom in z začimbami garam masala. Dodamo nekaj črnega sezama in dobro premešamo. Por narežemo na kolobarčke ter ga popečemo na žlici olivnega olja. Dodamo koščke piščanca. Dobro popečemo, nato dodamo še na kocke narezano papriko in koruzo. Po okusu dodamo malo sojine omake. Kuhamo cca. 20 minut. Dodamo še kislo smetano in malo naribanega sira.
Domače testo za tortilje: Moko prelijemo z vročo vodo, solimo in zamesimo. Naredimo štiri kroglice in vsako kroglico razvaljamo na tanek ploščat krog. Vsako tortiljo nekaj minut na vsaki strani popečemo v ponvi.
Sestavljanje tortilj: tortilje nadevamo z nadevom. Lahko jih le prepognemo, zvijemo ali naredimo paketke. Po želji jih s sirom popečemo v ponvi ali damo gratinirati v pečico (lahko dodamo še kislo smetano in stepeno jajce za premaz). Zraven pečene tortilje postrežemo belo in rdečo salso. Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.
Za 2 osebi *200g piščančjih prsi *1 rdeča paprika *1 rumena paprika *črn in bel sezam *garam masala začimbe *sojina omaka *polovica pora *1 žlica kisle smetane *riban sir *žlica olivnega olja *(kupljene ali) doma pripravljene toritlje: *125g pirine bele moke *75ml vroče vode *himalajska sol Nadev za tortilje: piščančje prsi narežemo na koščke ter začinimo s soljo, s poprom in z začimbami garam masala. Dodamo nekaj črnega sezama in dobro premešamo. Por narežemo na kolobarčke ter ga popečemo na žlici olivnega olja. Dodamo koščke piščanca. Dobro popečemo, nato dodamo še na kocke narezano papriko in koruzo. Po okusu dodamo malo sojine omake. Kuhamo cca. 20 minut. Dodamo še kislo smetano in malo naribanega sira. Domače testo za tortilje: Moko prelijemo z vročo vodo, solimo in zamesimo. Naredimo štiri kroglice in vsako kroglico razvaljamo na tanek ploščat krog. Vsako tortiljo nekaj minut na vsaki strani popečemo v ponvi. Sestavljanje tortilj: tortilje nadevamo z nadevom. Lahko jih le prepognemo, zvijemo ali naredimo paketke. Po želji jih s sirom popečemo v ponvi ali damo gratinirati v pečico (lahko dodamo še kislo smetano in stepeno jajce za premaz). Zraven pečene tortilje postrežemo belo in rdečo salso. Dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.