Domače kokosovo mleko
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Domače kokosovo mleko

Je zmanjkalo kokosovega mleka za najljubšo kokosovo sladico? Ni problema! Kokosovo mleko si lahko pripravimo tudi sami, pomembno je le, da izberemo resnično kvaliteten kokos.



SESTAVINE:

* 100 - 150 g nastrganega kokosa

* 1 l vroče vode




OPIS POSTOPKA: Vodo malo pred vretjem odstavimo in jo vlijemo v blender (smoothie maker). Dodamo kokos in mešamo v smoothie makerju približno 1 minuto na najvišji hitrosti. Mleko odcedimo skozi gosto cedilo. Ko se ohladi, se maščoba loči od ostale tekočine, zato ga pred uporabo pretresemo. Hranimo ga lahko približno 4-5 dni v hladilniku. Kokos, ki je ostal na cedilu, pa lahko uporabimo za kakšno sladico :)



ČAS PRIPRAVE: 10 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja  


,* 100 - 150 g nastrganega kokosa ,* 1 l vroče vode , , Vodo malo pred vretjem odstavimo in jo vlijemo v blender (smoothie maker). Dodamo kokos in mešamo v smoothie makerju približno 1 minuto na najvišji hitrosti. Mleko odcedimo skozi gosto cedilo. Ko se ohladi, se maščoba loči od ostale tekočine, zato ga pred uporabo pretresemo. Hranimo ga lahko približno 4-5 dni v hladilniku. Kokos, ki je ostal na cedilu, pa lahko uporabimo za kakšno sladico :)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.