Domača zelenjavno-kurja juhica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Domača zelenjavno-kurja juhica

Tole super juhico jaz po navadi skuham, da porabim ostanke piščanca. Odlično se prileže ob mrzlih dnevih.

SESTAVINE:
* pol čebule
* 2 korenčka
* 1 večja bučka
* 1 kurji hrbet in koža (po želji lahko še kak drug del piščanca)
* himalajska sol
* lovorjev list
* bazilika
* žlička Biogete
* mleta rdeča paprika
* olivno olje

OPIS POSTOPKA: Najprej nasekljamo čebulo in narežemo zelenjavo. Čebulo na hitro prepražimo na olivnem olju, ko porumeni dodamo še ostalo zelenjavo in pražimo par minut. Nato vse skupaj zalijemo z vodo in dodamo meso in kosti. V lonec dodamo še vse začimbe in pustimo da juha zavre. Na zmernem ognju jo kuhamo še kakšno uro.

Namig: Pri nas doma v loncu vedno ostane še nekaj tekočine, ki pa je ne rabite zavreči. Jaz jo precedim in shranim v steklen kozarec za vlaganje v hladilnik. Kasneje jo lahko uporabite tako, da vanjo zakuhate rezance ali ribano kašo.

ČAS PRIPRAVE: 1,5 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja

* pol čebule * 2 korenčka * 1 večja bučka * 1 kurji hrbet in koža (po želji lahko še kak drug del piščanca) * himalajska sol * lovorjev list * bazilika * žlička Biogete * mleta rdeča paprika * olivno olje  Najprej nasekljamo čebulo in narežemo zelenjavo. Čebulo na hitro prepražimo na olivnem olju, ko porumeni dodamo še ostalo zelenjavo in pražimo par minut. Nato vse skupaj zalijemo z vodo in dodamo meso in kosti. V lonec dodamo še vse začimbe in pustimo da juha zavre. Na zmernem ognju jo kuhamo še kakšno uro.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.