Domač LCHF kruh iz mandljeve moke

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.9)
Št. ocen: 10

Odličen kruh brez glutena.Tisti, ki so na LCHF dieti se izogibajo ogljikovim hidratom in zato lahko uživajo le kruh, ki ne vsebuje običajne moke

SESTAVINE:Domač kruh brez moke
Za odmero sestavin potrebujemo 2 dcl kozarec.
* 1 kozarec mandljeve moke (ali zelo dobro mletih mandljev)
* 1/2 kozarca mletih sezamovih semen
* 1/2 kozarca mletih lanenih semen
* 1 žlička himalajske soli
* 2 žlici psiliuma oz indijskega trpotca (lahko je fino ali grobo mleti)
* 1 vrečka vinskega kamna (ali pecilnega praška) cca 7g
* 3 jajca
* 3 žlice stopljenega masla ali kokosovega olja
* 0,5 dcl vode


OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo mandljevo moko, mleta sezamova, lanena semena, sol, vinski kamen in psilium. Nato dodamo jajca in stopljeno maslo. Dobro premešamo in na koncu dodamo še vodo. V pekač za kruh (podolgovat) damo peko papir in nato z žlico prestavimo rahlo pacasto testo v pekač. Pečemo na 180 stopinj 25 minut.

ČAS PRIPRAVE: 10 minut + 25 minut peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek