Datljevi piškoti iz presnega testa in marmelade
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Datljevi piškoti iz presnega testa in marmelade

SESTAVINE:
* 60 g bučnih semen
* 90 g praženih lešnikov
* 75 g ovsenih kosmičev
* 230 g medjool datljev
* 45 - 60 ml rastlinskega napitka ali vode
* vanilija
* ščep himalajske soli
* marmelada za nadev (priporočam češnjo, višnjo ali drugo rdeče sadje)
* nasekljani lešniki za posip (opcijsko)

OPIS POSTOPKA: Bučna semena in pražene lešnike zmeljemo v multipraktiku. Dodamo ovsene kosmiče in ponovno zmeljemo. Razkoščičimo datlje in jih dodamo v multipraktik. Dodamo tudi vanilijo v prahu ali ekstrast vanilije in ščep soli. Zmešamo v multipraktiku. Rastlinski napitek ali vodo dodajamo počasi po 1 jušno žlico. Dodamo največ 4 jušne žlice. Pomembno je, da uporabimo mehke datlje. Če so datlji suhi se ne bodo zmešali v maso primerne teksture. V maso lahko dodamo tudi praznično mešanico začimb s cimetom ali le cimet. Zmešamo maso z rokami oblikujemo v manjše kroglice. V kroglice s prstom naredimo vdolbino. Nadevamo jih z marmelado in opcijsko posujemo z nasekljanimi oreščki. Ohladimo v hladilniku.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč

* 60 g bučnih semen * 90 g praženih lešnikov * 75 g ovsenih kosmičev * 230 g medjool datljev * 45 - 60 ml rastlinskega napitka ali vode * vanilija * ščep himalajske soli * marmelada za nadev (priporočam češnjo, višnjo ali drugo rdeče sadje) * nasekljani lešniki za posip (opcijsko) Bučna semena in pražene lešnike zmeljemo v multipraktiku. Dodamo ovsene kosmiče in ponovno zmeljemo. Razkoščičimo datlje in jih dodamo v multipraktik. Dodamo tudi vanilijo v prahu ali ekstrast vanilije in ščep soli. Zmešamo v multipraktiku. Rastlinski napitek ali vodo dodajamo počasi po 1 jušno žlico. Dodamo največ 4 jušne žlice. Pomembno je, da uporabimo mehke datlje. Če so datlji suhi se ne bodo zmešali v maso primerne teksture. V maso lahko dodamo tudi praznično mešanico začimb s cimetom ali le cimet. Zmešamo maso z rokami oblikujemo v manjše kroglice. V kroglice s prstom naredimo vdolbino. Nadevamo jih z marmelado in opcijsko posujemo z nasekljanimi oreščki. Ohladimo v hladilniku.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.