Cvetačno zelenjavna juha

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:
*500g cvetače
*100g graha
*4 korenčki
*1 bio zelenjavna jušna kocka
*2 veliki žlici olivnega olja
*2 žlici pirine bele mehke moke

Začimbe:
*himalajska sol
*poper
*majaron
*svež peteršilj

OPIS POSTOPKA:
1. Cvetačo in korenček očistimo in narežemo.
2. V posodi segrejmo olivno olje in dodamo pirino moko, prepražimo in zalijemo z vodo (1,3l vroče vode). 3. V posodo dodamo vso zelenjavo, zelenjavno jušno kocko, majaron, sol in poper uporabimo po potrebi. Kuhamo dokler se zelenjava ne zmehča.
4. Juho odstavimo in s plačanim mešalnikom spasiramo samo večje dele zelenjave.
5. Drobno sesekljan peteršilj primešamo juhi, postrežemo toplo.
 
Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.

ČAS PRIPRAVE: 40 min

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana K.

OPIS POSTOPKA: 1. Cvetačo in korenček očistimo in narežemo. 2. V posodi segrejmo olivno olje in dodamo pirino moko, prepražimo in zalijemo z vodo (1,3l vroče vode). 3. V posodo dodamo vso zelenjavo, zelenjavno jušno kocko, majaron, sol in poper uporabimo po potrebi. Kuhamo dokler se zelenjava ne zmehča. 4. Juho odstavimo in s plačanim mešalnikom spasiramo samo večje dele zelenjave. 5. Drobno sesekljan peteršilj primešamo juhi, postrežemo toplo.   Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji. ČAS PRIPRAVE: 40 minRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana K. 1. Cvetačo in korenček očistimo in narežemo. 2. V posodi segrejmo olivno olje in dodamo pirino moko, prepražimo in zalijemo z vodo (1,3l vroče vode). 3. V posodo dodamo vso zelenjavo, zelenjavno jušno kocko, majaron, sol in poper uporabimo po potrebi. Kuhamo dokler se zelenjava ne zmehča. 4. Juho odstavimo in s plačanim mešalnikom spasiramo samo večje dele zelenjave. 5. Drobno sesekljan peteršilj primešamo juhi, postrežemo toplo.   Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek