Cvetačna juha

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:  
* 1 cvetača
* 1 manjši krompir
* mleko
* pol čebule
* strok česna
* olivno olje
* himalajska sol, poper, muškatni orešček, lovorjev list, bazilika
* po želji kisla smetana

OPIS POSTOPKA:
 Najprej čisto na drobno sesekljemo česen in čebulo. Stresemo v lonec in prepražimo na olivnem olju. Med tem očistimo cvetačo in olupimo krompir. Cvetačo in krompir dodamo v lonec ter vse skupaj zalijemo z vodo in mlekom. Sama sem na liter vode dodala 1 dcl mleka. Dodamo še lovorjev list in baziliko in juho počasi zavrejemo ter pustimo vreti toliko časa da ni cvetača mehka. Juho nato zmiksamo s paličnim mešalnikom (pred tem odstranimo lovorjev list). Če je juha pregosta dodamo še malo vode, če je preredka jo zmiksano pustimo na ognju še malo dlje, da se zgosti. V zmiksano juho dodamo še sol, poper in muškatni orešček. Nato juho damo še za 5 min na majhen ogenj.

ČAS PRIPRAVE:
 30 min
RECEPT PRIPRAVILA:
 Malinca Alja 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek