VIDEO: Čufti v paradižnikovi omaki

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

S Filipom sva v 11. epizodi kuharske oddaje Vesela žlica delala čufte.

Pa ne čisto navadne. Nastala je nekakšna perzijsko balkanska zdrava različica. :D

Video recept najdeš spodaj ... 

SESTAVINE za 2 do 3 osebe:

Omaka:
* 1 žlica olivnega olja
* 1/2 čebule
* 2 stroka česna
* 800 g paradižnikov v koščkih (2 konzervi)
* 1 dl vode
* začimbe: 1 žlička origana, bazilike, himalajske soli, popra, mlete paprika in ščepec čilija

Mesne kroglice:
* 500 g mletega govejega mesa
* 1/2 čebule
* 2 jajci
* 50 g ovsenih kosmičev (mletih ali celih)
* 80 g mešanice semen (lan, sezam, sončnice)
* začimbe: 1 žlička soli, mlete paprike, popra, bazilike, 1/2 žličke kurkume in ščepec čilija.

OPIS POSTOPKA: Pečico nastavimo na 175 stopinj. Čebulo sesekljamo in pripravimo 2 ponvi. Na olju prepražimo v vsaki ponvi polovico čebule. V eno ponev dodamo še česen in prepražimo da zadiši. 

Eno ponev odstavimo, v ponvi s česnom pa pripravimo omako. Vanjo stresemo paradižnikove koščke, vodo, dodamo začimbe in kuhamo na zmernem ognju 30 minut.

Medtem, ko se omaka kuha pripravimo še mesne kroglice. V večjo posodo damo meso, ovsene kosmiče, predhodno prepraženo polovico čebule, jajce, semena ter začimbe. Maso pregnetemo z rokami in oblikujemo kroglice. Kroglice damo v globok pekač in pečemo 20 minut na 175 stopinj.

Ko so kroglice pečene, jih prelijemo s paradižnikovo omako, potrosimo na koščke narezano mozzarello ter postavimo v pečico še za 20 minut.

ČAS PRIPRAVE: 1h 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek