Cufan curry piščanec
SESTAVINE:
* 500 g piščančjih mini filejev
* 1 čebula
* 2 korenčka
* sol
* poper
* curry
* mešanica začimb
* jušna kocka
* 200 g basmati riža
* pest brokolija
OPIS POSTOPKA: V ekonom loncu na srednji temperaturi in olivnem olju prepražimo na male kocke narezano čebulo in korenje. Nato v lonec dodamo še mini fileje in jih zlato rjavo popečemo. Vse skupaj posolimo in popopramo ter dodamo curry mešanico. Curry mešanico za nekaj minut prepražimo, da se razvijejo vse arome. V lonec dodamo jušno kocko in pa toliko vode, da se vse skupaj prekrije. V ekonom loncu vse skupaj kuhamo cca. 25 min. Če boste to jed kuhali brez ekonom lonca, vse skupaj kuhajte 45 min. Zakaj tako dolgo? Zato, da bo piščanec zelo mehek in praktično že razpadel. Z dvema vilicama ga samo razcufamo. Kot prilogo lahko skuhamo basmati riž in pa brokoli, ki ga samo na hitro poparimo. Pa dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 35 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Primož Mačkošek
Komentarji (0)