Športni izziv

Športni izziv

9

Vse skupaj se je začelo letos septembra, ko me je osebni trener Nejc Pongrac vprašal, če sem pripravljena na CrossFit izziv. Predlagal je da bi se skupaj z njegovo pomočjo pripravila na pravo CrossFit tekmovanje.

Sprva sem mislila, da se ''heca'', ampak ko je omenil to že tretjič, sem ugotovila, da misli popolnoma resno. Moje vprašanje je bilo - zakaj ravno jaz?  Njegov odgovor: ''Ker si precej vzdržljiva, močna in trmasta :). S pravilnimi treningi in prehrano pa bi lahko dosegla dober rezultat na tekmovanju. Pa tudi zame bi bil izziv, da te pripravim na Cross fit tekmovanje.''

Sama sploh nisem vedela kaj točno pomeni CrossFit in kako zgleda tekmovanje, zato sem vprašala strica Google-a. CrossFit je funkcionalna vadba, ki stremi k fizični pripravljenosti, ki telesu omogoča, da je močno, hitro, gibljivo, stabilno, agilno in vzdržljivo obenem. Kako pa izgleda npr. Rebook CrossFit tekmovanje pa si lahko pogledaš tukaj

Po 14 dneh premišljevanja, sem se odločila, da sprejmem njegovo ponudbo :) Vsi kdaj pa kdaj  potrebujemo nove izzive, kajne? No in tako so se najine priprave 30.10.2018 zares začele.

V planu je 5 treningov tedensko in prvi teden je za mano. Počutje je odlično, edino “Muskelfiber” oziroma zapoznela mišična bolečina me je spremljala skoraj po vsakem treningu. Verjamem, da ko se malo utrdim to ne bo več problem. Moj 6.trening, ki sva ga poimenovala ''skriti oboževalec'' si lahko pogledaš v videju, ki ga najdeš s klikom TUKAJ.

V planu imava trenirati 3 tedne ''na hard'', pa potem en teden ''v izi'' in potem se to ponovi. Treningi trajajo okoli 90 minut, od tega je približno 30 minut ogrevanja. Trenirava po sistemu WRAPS.

  • W – warmup
  • R –  range of motion
  • A – activation/ability
  • P – power (glavni del, ki traja približno 45 minut)
  • S – specifity

Kaj več o posamezni fazi povem tekom blog objav.

Za dobro pripravo pa je pomemben tudi streching oz. raztezne vaje (tukaj sem se povezala z Nino Strojnik), sprostitev v dneh, ko ne treniram in seveda dovolj spanca ter prehrana. O vsem tem pa kaj več v prihodnjih objavah. Vsak teden bova namreč skupaj z Nejcem objavila dve blog objavi na različne teme omenjene zgoraj in tudi:

  • o najinem napredku, pripravah in planih za tekmovanje,  
  • športni in pravilni prehrani, o prehranskih dodatkih,
  • pravilni izvedbi vaj,
  • objavila bova en trening tedensko in zraven posnela vaje, da ga boš lahko izvedla/izvedel tudi ti,
  • o motivaciji in psihološki pripravi,
  • odgovarjala bova tudi na tvoja vprašanja o prehrani in treningih.

Komentarji (9)

Kristina Pupovac

Zanimiv izziv!! Pogumna!

Lucija Šuler

Super blog

kaja obidic

Bravo

Maja Doler

Supeeer

Sandra Japelj

Zasluzita si pohvalo. Saj sta se res spomnila dobrega izziva. Hvala vama

Magda Majdič

Super sta. Če bi bilo možno, bi se pridružila.

Violeta Jovišević

No to pa je res odličen trening,za katerega se rabi izredna disciplina in vztrajnost.....le pogumno!

Zalka Uršič

Jupiii, to pa je udarna ideja....super se mi zdi vse skupaj. Sodelujem z vadbo tudi jaz, od jutri (pravzaprav že danes) naprej.
Bravo, to je mladost in pozitiva.

Danijela Lenart

Super blog