Čokoladno lešnikovi piškotki

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Čokoladno lešnikovi piškotkiSESTAVINE: 
* 190g lešnikove moke
* 100g pirine bele moke
* 1 žlička pecilnega praška
* ščepec himalajske soli
* 146g eritritola
* 40g masla
* 115g mehkega sira (jaz sem uporabila nemastnega)
* 1 jajce
* 1 žlička vaniljevega ekstrakta
* pest fino sesekljanih lešnikov
* 150 gramov temne čokolade za obliv 
 
OPIS POSTOPKA: Moko, lešnikovo moko, pecilni, sol in eritritol zmešamo v posodi in naredimo jamico. Vanjo vlijemo stopljeno maslo, sir, jajce, vaniljo in dobro premešamo, dokler ne dobimo kompaktne zmesi. Na koncu primešamo še sesekljane lešnike. Testo damo v hladilnik za vsaj kakšno uro. Iz njega oblikujemo kroglice in jih polagamo na pekač. Vsako kroglico z vilico malce potlačimo. Pečemo na 180 stopinj 15-18 min. Dobro jih ohladimo. Čokolado stopimo (temperiramo). Del piškota pomočimo v čokolado in povaljamo v dodatno nasekljanih lešnikih.

Dober tek! 

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih

 

SESTAVINE: * 190g lešnikove moke * 100g pirine bele moke * 1 žlička pecilnega praška * ščepec himalajske soli * 146g eritritola * 40g masla * 115g mehkega sira (jaz sem uporabila nemastnega) * 1 jajce * 1 žlička vaniljevega ekstrakta * pest fino sesekljanih lešnikov * 150 gramov temne čokolade za obliv    OPIS POSTOPKA: Moko, lešnikovo moko, pecilni, sol in eritritol zmešamo v posodi in naredimo jamico. Vanjo vlijemo stopljeno maslo, sir, jajce, vaniljo in dobro premešamo, dokler ne dobimo kompaktne zmesi. Na koncu primešamo še sesekljane lešnike. Testo damo v hladilnik za vsaj kakšno uro. Iz njega oblikujemo kroglice in jih polagamo na pekač. Vsako kroglico z vilico malce potlačimo. Pečemo na 180 stopinj 15-18 min. Dobro jih ohladimo. Čokolado stopimo (temperiramo). Del piškota pomočimo v čokolado in povaljamo v dodatno nasekljanih lešnikih.Dober tek! ČAS PRIPRAVE: 1 hRECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih Moko, lešnikovo moko, pecilni, sol in eritritol zmešamo v posodi in naredimo jamico. Vanjo vlijemo stopljeno maslo, sir, jajce, vaniljo in dobro premešamo, dokler ne dobimo kompaktne zmesi. Na koncu primešamo še sesekljane lešnike. Testo damo v hladilnik za vsaj kakšno uro. Iz njega oblikujemo kroglice in jih polagamo na pekač. Vsako kroglico z vilico malce potlačimo. Pečemo na 180 stopinj 15-18 min. Dobro jih ohladimo. Čokolado stopimo (temperiramo). Del piškota pomočimo v čokolado in povaljamo v dodatno nasekljanih lešnikih.Dober tek! 
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek