Čokoladni muffini
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladni muffini

Krhki in slastni muffini so odlični za zajtrk, malico ali sladico. Pripravljeni iz samih zdravih sestavin bodo poskrbeli, da se boste posladkali na zdrav način.



SESTAVINE:

* 2 jajci

* 100 g medu

* ščepec soli

* 10 ml vaniljeve arome

* 50 g kakava

* 200 ml mleka (lahko je ovseno, mandljevo ali navadno ipd. – po želji)

* 170 g ovsenih kosmičev

* 40 g konopljine moke

* mala žlička pecilnega praška (pol vrečke)

* 1 jabolko

* mala žlička instant kave ali velika žlica močne skuhane kave



OPIS POSTOPKA: Najprej segrejemo pečico na 180 stopinj, da bo pripravljena na naše muffine. V dve posodi ločimo beljake in rumenjake, beljake stepemo v trd sneg in damo na stran. K rumenjakom v drugi posodi na to dodamo med, ščepec soli, kavo, vanilj arome, kakav v prahu in mleko. Vse skupaj zmešamo tako, da dobimo gladko zmes. Čokoladni zmesi, ki smo jo dobili dodamo nato še ovsene kosmiče, moko, malo žličko pecilnega praška in naribano jabolko. Vse skupaj zmešamo. Preden dodamo še zadnjo sestavino lahko – če seveda to želimo – masi zgladimo strukturo z nekaj pulzi paličnega mešalnika, da se znebimo grobih ovsenih kosmičev. Zmesi na koncu postopoma dodajamo še sneg beljakov in počasi mešamo, da v masi ostane čim več zraka.

Maso razporedimo v pekač za muffine. Masa zadostuje za 12 muffinov srednje velikosti. V segreti pečici pečemo približno 15 minut oziroma do trenutka, ko test z zobotrebcem uspe (z suhim in čistim zobotrebcem lahko preverimo, če je masa že pečena. Preprosto vtaknem zobotrebec v maso in če pride ven čist, je peka končana).



RECEPT SESTAVILA: Ksenija Zupanc


,* 2 jajci ,* 100 g medu ,* ščepec soli ,* 10 ml vaniljeve arome ,* 50 g kakava ,* 200 ml mleka (lahko je ovseno, mandljevo ali navadno ipd. – po želji) ,* 170 g ovsenih kosmičev ,* 40 g konopljine moke ,* mala žlička pecilnega praška (pol vrečke) ,* 1 jabolko ,* mala žlička instant kave ali velika žlica močne skuhane kave , , Najprej segrejemo pečico na 180 stopinj, da bo pripravljena na naše muffine. V dve posodi ločimo beljake in rumenjake, beljake stepemo v trd sneg in damo na stran. K rumenjakom v drugi posodi na to dodamo med, ščepec soli, kavo, vanilj arome, kakav v prahu in mleko. Vse skupaj zmešamo tako, da dobimo gladko zmes. Čokoladni zmesi, ki smo jo dobili dodamo nato še ovsene kosmiče, moko, malo žličko pecilnega praška in naribano jabolko. Vse skupaj zmešamo. Preden dodamo še zadnjo sestavino lahko – če seveda to želimo – masi zgladimo strukturo z nekaj pulzi paličnega mešalnika, da se znebimo grobih ovsenih kosmičev. Zmesi na koncu postopoma dodajamo še sneg beljakov in počasi mešamo, da v masi ostane čim več zraka. Maso razporedimo v pekač za muffine. Masa zadostuje za 12 muffinov srednje velikosti. V segreti pečici pečemo približno 15 minut oziroma do trenutka, ko test z zobotrebcem uspe (z suhim in čistim zobotrebcem lahko preverimo, če je masa že pečena. Preprosto vtaknem zobotrebec v maso in če pride ven čist, je peka končana).
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.