SESTAVINE: * 200 g temne čokolade * 100 g celih mandljev * 100 g suhih marelic
OPIS POSTOPKA: Pred pripravo mandlje prepražimo v ponvi ali pečici, toliko da jim okrepimo oreškast okus. Marelice narežemo na manjše koščke. Čokolado raztopimo počasi, s pomočjo vodne kopeli, da bo ostala svetleča in brez grudic. V pripravljeno čokolado damo mandlje in marelice, nato pa s pomočjo lopatice nežno premešamo, da se čokolada enakomerno razporedi med mandlje in marelice. S pomočjo dveh žlic oblikujemo kupčke, ki jih polagamo na pladenj, obložen s papirjem za peko. Po želji okrasimo. Nato jih ohladimo, da se čokolada strdi. Hranimo jih v steklenem kozarcu ali posodi za piškote (na hladnem).
ČAS PRIPRAVE: 30 minut RECEPT PRIPRAVILA: Urška Brodnik
* 200 g temne čokolade * 100 g celih mandljev * 100 g suhih marelic Pred pripravo mandlje prepražimo v ponvi ali pečici, toliko da jim okrepimo oreškast okus. Marelice narežemo na manjše koščke. Čokolado raztopimo počasi, s pomočjo vodne kopeli, da bo ostala svetleča in brez grudic. V pripravljeno čokolado damo mandlje in marelice, nato pa s pomočjo lopatice nežno premešamo, da se čokolada enakomerno razporedi med mandlje in marelice. S pomočjo dveh žlic oblikujemo kupčke, ki jih polagamo na pladenj, obložen s papirjem za peko. Po želji okrasimo. Nato jih ohladimo, da se čokolada strdi. Hranimo jih v steklenem kozarcu ali posodi za piškote (na hladnem).
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Avtor:Urška Brodnik
Datum:07.02.2023
Želiš oddati svoj recept?
Oddaj svoj recept
Komentarji (0)
Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Komentarji (0)