Čokoladne beljakovinske ploščice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladne beljakovinske ploščice

SESTAVINE (za cca 6 porcij):
Baza:
* 2 merici čokoladnih beljakovin v prahu 
* 60 g mletih ovsenih kosmičev 
* 4 jedilne žlice čoko-lešnikovega namaza 
* 1 jedilna žlica lešnikovega masla (ali arašidovega, mandljevega,...)
* 1-2 cl kokosovega olja 
* 1 čajna žlica vanilijeve paste 
* 5 večjih jagod
* Ščep soli

Čokoladna glazura:
* 150 g temne čokolade po izbiri 
* 2 cl kokosovega olja

OPIS POSTOPKA: Jagode operemo in jih narežemo na tanke kolobarje. V skledi zmešamo skupaj vse suhe sestavine (beljakovine v prahu, mlete ovsene kosmiče in ščep soli), ki jim dodamo mokre sestavine (čoko-lešnikov namaz, lešnikovo maslo, kokosovo olje, vanilijevo pasto). Masi dodamo jagode in vse skupaj premešamo, da se sestavine povežejo med seboj. Maso enakomerno razporedimo po pravokotnem pekaču. Pekač postavimo v hladilnik, da se masa strdi. Čokolado in kokosovo olje stopimo nad vodno paro. Ko je le-ta popolnoma stopljena, jo nekoliko ohladimo, nato pa prelijemo po masi. Pekač ponovno postavimo v hladilnik, dokler se čokolada ne strdi, najbolje za nekaj ur. Ko je čokolada strjena, tablice narežemo na poljubno velike kose in postrežemo. Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 15 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.