Čokoladna tortica z mandlji
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladna tortica z mandlji

SESTAVINE: 
Za spodnjo plast testa:
* 40g kokosove moke (grobo mlete)
* 147g mandljeve moke (fino mlete)
* 27g kokosove moke (fino mlete)
* ščepec soli
* 2 žlici stopljenega kokosovega olja
* 2 žlici agavinega sirupa
Za čokoladni nadev:
* 133g kokosovega mleka
* 200g čokolade (70% kakava)
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
Za okras:
* lističe mandljev
* malo zmletih pistacij

OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo moke. Kokosovo olje in agavin sirup malce stopimo na malem ognju. Mešanico nato zlijemo v moko in dobro pregnetemo. Testo stresemo v pekač in ga zelo dobro potisnemo v model. Pečemo na 180°C 10-12min. Popolnoma ohladimo. Pripravimo čokoladni nadev. Čokolado nasekljamo na koščke. Kokosovo mleko zavremo in prelijemo čez čokolado. Premešamo, da dobimo gosto kremo. Zlijemo jo v ohlajeno podlago. Okrasimo z mandljevimi lističi in mletimi pistacijami. Postavimo v hladilnik za čez noč (ali vsaj dokler se krema dobro ne strdi). 

Dober tek! 

ČAS PRIPRAVE: 1h + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih
   V posodi zmešamo moke. Kokosovo olje in agavin sirup malce stopimo na malem ognju. Mešanico nato zlijemo v moko in dobro pregnetemo. Testo stresemo v pekač in ga zelo dobro potisnemo v model. Pečemo na 180°C 10-12min. Popolnoma ohladimo. Pripravimo čokoladni nadev. Čokolado nasekljamo na koščke. Kokosovo mleko zavremo in prelijemo čez čokolado. Premešamo, da dobimo gosto kremo. Zlijemo jo v ohlajeno podlago. Okrasimo z mandljevimi lističi in mletimi pistacijami. Postavimo v hladilnik za čez noč (ali vsaj dokler se krema dobro ne strdi).  Dober tek! 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.