Čoko muffini z borovnicami in goji jagodami

Oceni objavo z 1 do 5:
(4)
Št. ocen: 4

Krhki in slastni muffini so odlični za zajtrk, malico ali sladico. Pripravljeni iz samih zdravih sestavin bodo poskrbeli, da se boste posladkali na zdrav način.

SESTAVINE:Muffini

* 150 g polnozrnate pšenične moke
* 50 g kokosove moke
* pecilni prašek
* vanilin sladkor
* 60 g kokosovega sladkorja
* 60 g surovega kakava
* 250 ml mleka
* 90 g margarine ali 60 g kokosovega olja
* 2 jajci
* 2 pesti goji jagod
* 2 pesti borovnic

OPIS POSTOPKA: V 0,5 dl mleka damo goji jagode za cca. 5 min, da se omehčajo. Polnozrnato moko, kokosovo moko, pecilni prašek, vanilin sladkor, kokosov sladkor in kakav zmešamo skupaj z mikserjem. Primešamo mleko, margarino in jajčki. V testo z žlico primešamo goji jagode in borovnice. V pekač za muffine damo papirnate modelčke in jih napolnimo malo več kot polovico. Če želimo, lahko po vrhu potresemo s kokosovo moko. Pečemo na 180°C približno 20 min.
Masa zadostuje za cca. 20 muffinov.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dragana

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek