Čoko-kokos rezine
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čoko-kokos rezine

Rezina, ki na prvi pogled ni videti zdrava, ko pa pogledamo njene sestavine, vidimo same zdrave izdelke, ki poskrbijo, da je sladica slastna, vendar kljub temu še vedno zdrava.



SESTAVINE:

Kokosova plast:

* 120 g kokosove moke

* 50 g kokosovega olja

* 50 g navadnega masla

* 20 g eritritola


Čokoladna plast:

* 150 g temne čokolade

* 25 g kokosovega olja

* po želji: cimet ali vanilija v prahu

Sestavine so za plastično posodo velikosti približno 13 x 20 cm.



OPIS POSTOPKA: Kokosova plast: Najprej pripravimo kokosovo plast. Kokosovo maščobo in maslo raztopimo na nizkem ognju. Nato odstavimo in primešamo kokosovo moko ter eritritol. Dobro premešamo, da dobimo kompaktno maso. Z njo pokrijemo dno plastične posode 1–1,5 cm visoko in poravnamo. Nato pripravimo čokoladno plast. Čokoladna plast: Na nizkem ognju stopimo na koščke nalomljeno čokolado in kokosovo maščobo. Dobro premešamo, da nastane gladka masa. Po želji dodamo še cimet ali vanilijo v prahu. Prelijemo čez kokosovo plast in shranimo v hladilniku za vsaj dve uri.



ČAS PRIPRAVE: 20 min

RECEPT PRIPRAVILA: Fit buča


, Kokosova plast: Najprej pripravimo kokosovo plast. Kokosovo maščobo in maslo raztopimo na nizkem ognju. Nato odstavimo in primešamo kokosovo moko ter eritritol. Dobro premešamo, da dobimo kompaktno maso. Z njo pokrijemo dno plastične posode 1–1,5 cm visoko in poravnamo. Nato pripravimo čokoladno plast. Čokoladna plast: Na nizkem ognju stopimo na koščke nalomljeno čokolado in kokosovo maščobo. Dobro premešamo, da nastane gladka masa. Po želji dodamo še cimet ali vanilijo v prahu. Prelijemo čez kokosovo plast in shranimo v hladilniku za vsaj dve uri.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.