Namen uporabe chlorelle

Namen uporabe chlorelle

Zeleno algo chlorello lahko opišem samo na dva načina:

1. varianta: chlorella je »must have«,
2. varianta: dolgi seznam, ki bo potrdil, zakaj je chlorella resnično »must have«

Zeleno algo Chlorello uživamo predvsem zaradi njenih pozitivnih izboljšav delovanja našega telesa: 

#1 Detox težkih kovin

Z intenzivnim izkoriščanjem zemlje, se je v naši prehrani posledično pojavilo veliko težkih kovin. Chlorella je tista, ki je zmagovalka v boju s trdovratnimi toksini, kot so svinec kot so svinec, kadmij, živo srebro in drugi, saj jim preprečuje, da bi se absorbirali.

#2 Detox pred sevanji in kemoterapijo

Zagotovo vsak ve za nekoga, ki je bil na obsevanjih ali kemoterapiji in pozna posledice, ki jih tovrstno zdravljenje pusti na človeku. Chlorella ima najvišji nivo klorofila med vsemi živila (od tod tudi njena intenzivna zelena barva), ki varuje telo pred sevanji.

#3Utrjuje imunski sistem
Imunski sistem potrebuje za uspešno delovanje proteine (chlorella vsebuje več proteinov na gram kot zrezek), antioksidante (najvišja vsebnost klorofila), vitamin D (3 g chlorelle zagotovi priporočen dnevni vnos vitamina D), beta karotene (3g chlorelle vsebuje 6x več beta karotenov kot špinača).

#4 Pomaga pri hujšanju

Z vnosom chlorelle v telo se postopoma zmanjšuje odstotek telesne maščobe, vrednost skupnega holesterola in raven glukoze v krvi.

#5Mladosten videz kože

Chlorella v veliki meri zmanjšuje oksidativni stres, ki ga povzročajo onesnaženje, stres in slaba prehrana. Z visoko vsebnostjo vitamina A in C eliminira proste radikale in varuje celice, kar se posledično kaže v mladostnejšem videzu kože.

#6 - Nivo sladkorja in holesterola
Leta nepravilnega prehranjevanja, stres in pomanjkanje spanja so eni izmed glavnih razlogov za povečani krvni sladkor in holesterol. Chlorella zmanjšuje holesterol in raven glukoze.

 

V Malinci pa lahko najdeš Chlorello v tabletkah