VIDEO: Chilli sin carne z ajdovo kašo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Chilli sin carne z ajdovo kašo

SESTAVINE:
* 100 g ajdove kaše (skuhamo ločeno v slani vodi)
* 3 šalotke ali 1 velika čebula
* 340 g konzerva koruze (285 g neto koruze iz konzerve)
* 400 g konzerva rdečega fižola (240 g neto rdečega fižola iz konzerve)
* 700 g pasiranega paradižnika oziroma mezge
* Voda, po potrebi - za redčenje jedi
* Olivno olje za praženje 
* Pest peteršilja (opcijsko)

* Veganska kisla smetana iz indijskih oreščkov (opcijsko, za dekoracijo)
* Avokado (opcijsko, za dekoracijo)

OPIS POSTOPKA: Ajdovo kašo skuhaš ločeno. Na olivnem olju prepražiš šalotko ali čebulo. Dodaš koruzo iz konzerve (brez vode) in fižol iz konzerve (brez vode).  Prepražiš. Zaliješ z mezgo in malo vode. Kuhaš vsaj 20 minut, še boljše dlje. Po potrebi med kuhanjem dodajaš vodo. 

Dekoriraš z nasekljanim peteršiljem, vegansko kislo smetano in rezinami avokada.

RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč

* 100 g ajdove kaše (skuhamo ločeno v slani vodi) * 3 šalotke ali 1 velika čebula * 340 g konzerva koruze (285 g neto koruze iz konzerve) * 400 g konzerva rdečega fižola (240 g neto rdečega fižola iz konzerve) * 700 g pasiranega paradižnika oziroma mezge * Voda, po potrebi - za redčenje jedi * Olivno olje za praženje  * Pest peteršilja (opcijsko) * Veganska kisla smetana iz indijskih oreščkov (opcijsko, za dekoracijo) * Avokado (opcijsko, za dekoracijo) Ajdovo kašo skuhaš ločeno. Na olivnem olju prepražiš šalotko ali čebulo. Dodaš koruzo iz konzerve (brez vode) in fižol iz konzerve (brez vode).  Prepražiš. Zaliješ z mezgo in malo vode. Kuhaš vsaj 20 minut, še boljše dlje. Po potrebi med kuhanjem dodajaš vodo.  Dekoriraš z nasekljanim peteršiljem, vegansko kislo smetano in rezinami avokada.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.