VIDEO: Chilli sin carne z ajdovo kašo
SESTAVINE:
* 100 g ajdove kaše (skuhamo ločeno v slani vodi)
* 3 šalotke ali 1 velika čebula
* 340 g konzerva koruze (285 g neto koruze iz konzerve)
* 400 g konzerva rdečega fižola (240 g neto rdečega fižola iz konzerve)
* 700 g pasiranega paradižnika oziroma mezge
* Voda, po potrebi - za redčenje jedi
* Olivno olje za praženje
* Pest peteršilja (opcijsko)
* Veganska kisla smetana iz indijskih oreščkov (opcijsko, za dekoracijo)
* Avokado (opcijsko, za dekoracijo)
OPIS POSTOPKA: Ajdovo kašo skuhaš ločeno. Na olivnem olju prepražiš šalotko ali čebulo. Dodaš koruzo iz konzerve (brez vode) in fižol iz konzerve (brez vode). Prepražiš. Zaliješ z mezgo in malo vode. Kuhaš vsaj 20 minut, še boljše dlje. Po potrebi med kuhanjem dodajaš vodo.
Dekoriraš z nasekljanim peteršiljem, vegansko kislo smetano in rezinami avokada.
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč
Komentarji (0)