Chilli con carne

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
govedina (pleče, stegno – lepši kos)
* rdeči fižol
* koruza
* čičerika
* rdeča paprika
* paradižnikova mezga (brez dodanega sladkorja) – kupite ali pripravite sami doma.
* čebula
* začimbe (sol, poper, rdeča paprika, kajenski poper, lovorjev list)


OPIS POSTOPKA: Meso operemo, osušimo in narežemo na manjše kose. Očistimo čebulo in papriko ter ju narežemo na manjše kose. V ponvi na olju (kokosovo, olivno, maslo) prepražimo čebulo in papriko. Dodamo meso, začinimo in pražimo dokler ne izpari voda. Dodamo paradižnikovo mezgo in kuhamo do mehkega (približno uro in pol). Nato dodamo še čičeriko, koruzo in fižol (operemo in odcedimo), kuhamo še približno 10 minut in postrežemo. Poleg si lahko postrežemo kisle kumare ali drugo zelenjavo po želji. 

ČAS PRIPRAVE: 120 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek