Chili con Carne

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 1/2 rdeče paprike
* 1/2 zelene paprike 
* 1 kg sveže mletega mesa
* 2 konzervi pelatov 
* 1/4 česna 
* 1 velika čebula, sesekljana 
* paradižnikova mezga (250g – 400g) 
* 1 pločevinka rdečega fižola 
* pločevinka koruze 
* 2 žlici drobno sesekljanega čilija ali Robin Hod omake 
* 1/2 žlice soli 

OPIS POSTOPKA:
 Na hitro popražite čebulo na oljčnem olju, da postekleni. Dodajte mleto meso in pražite (3-5 min). Dodajte česen, paradižnikovo mezgo in pelate, fižol, koruzo, narezano zeleno in rdečo papriko in 2 manjša kozarca vode. Nežno zavrite in pustite brbotati 20 min. Občasno premešajte. Začinite po svojem okusu. Postrezite z kislo smetano ali sirom.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Kocjan

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek