Chili con Carne
SESTAVINE:
* 1/2 rdeče paprike
* 1/2 zelene paprike
* 1 kg sveže mletega mesa
* 2 konzervi pelatov
* 1/4 česna
* 1 velika čebula, sesekljana
* paradižnikova mezga (250g – 400g)
* 1 pločevinka rdečega fižola
* pločevinka koruze
* 2 žlici drobno sesekljanega čilija ali Robin Hod omake
* 1/2 žlice soli
OPIS POSTOPKA: Na hitro popražite čebulo na oljčnem olju, da postekleni. Dodajte mleto meso in pražite (3-5 min). Dodajte česen, paradižnikovo mezgo in pelate, fižol, koruzo, narezano zeleno in rdečo papriko in 2 manjša kozarca vode. Nežno zavrite in pustite brbotati 20 min. Občasno premešajte. Začinite po svojem okusu. Postrezite z kislo smetano ali sirom.
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Kocjan
Komentarji (0)