Chili con Carne
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Chili con Carne

SESTAVINE:
* 1/2 rdeče paprike
* 1/2 zelene paprike 
* 1 kg sveže mletega mesa
* 2 konzervi pelatov 
* 1/4 česna 
* 1 velika čebula, sesekljana 
* paradižnikova mezga (250g – 400g) 
* 1 pločevinka rdečega fižola 
* pločevinka koruze 
* 2 žlici drobno sesekljanega čilija ali Robin Hod omake 
* 1/2 žlice soli 

OPIS POSTOPKA: Na hitro popražite čebulo na oljčnem olju, da postekleni. Dodajte mleto meso in pražite (3-5 min). Dodajte česen, paradižnikovo mezgo in pelate, fižol, koruzo, narezano zeleno in rdečo papriko in 2 manjša kozarca vode. Nežno zavrite in pustite brbotati 20 min. Občasno premešajte. Začinite po svojem okusu. Postrezite z kislo smetano ali sirom.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Kocjan

* 1/2 rdeče paprike * 1/2 zelene paprike  * 1 kg sveže mletega mesa * 2 konzervi pelatov  * 1/4 česna  * 1 velika čebula, sesekljana  * paradižnikova mezga (250g – 400g)  * 1 pločevinka rdečega fižola  * pločevinka koruze  * 2 žlici drobno sesekljanega čilija ali Robin Hod omake  * 1/2 žlice soli   Na hitro popražite čebulo na oljčnem olju, da postekleni. Dodajte mleto meso in pražite (3-5 min). Dodajte česen, paradižnikovo mezgo in pelate, fižol, koruzo, narezano zeleno in rdečo papriko in 2 manjša kozarca vode. Nežno zavrite in pustite brbotati 20 min. Občasno premešajte. Začinite po svojem okusu. Postrezite z kislo smetano ali sirom.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.