Čemaževa juha
Čemaž je pravzaprav divji česen in velja za eno najokusnejših užitnih divjih rastlin. Nabiramo ga od marca do maja. Je poln vitaminov in rudninskih snovi in je zato odličen za razstrupljanje. Z njim se po zimskem spanju očistijo tudi medvedi.
SESTAVINE:
* šop čemaževih listov (lahko uporabimo tudi 2 žlici čemaževega pesta)
* 1 koleraba
* 1 krompir
* himalajska sol
* poper
* muškatni orešček
* smetana za kuhanje
OPIS POSTOPKA: Kolerabo in krompir narežemo na majhne koščke in jih damo kuhati v vodo. Dodamo tudi surove liste čemaža in vse skupaj skuhamo. Ko je koleraba in krompir kuham, dodamo začimbe in po želji smetano za kuhanje ter vse skupaj zmešano s paličnim mešalnikom.
ČAS PRIPRAVE: 35 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H.
Komentarji (0)