Čebulna marmelada

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 250g rdeče čebule 
* 1 jedilna žlica olivnega olja 
* 1 jedilna žlica balzamičnega kisa 
* pol jedilne žlice belega vinskega kisa 
* 50 ml rdečega vina 
* 2 jedilni žlici rjavega mascovado sladkorja 
* sol in poper po okusu 


OPIS POSTOPKA: Na olivnem olju dušimo na drobno sesekljano rdečo čebulo. Solimo in popramo po okusu. Čebulo dušimo toliko časa, da se omehča (pol ura E). Zalijemo z vinom in kisom in zvišamo temperaturo, da tekočina zavre. Dodamo sladkor, znižamo temperaturo in kuhamo eno uro. Kuhano marmelado nadevamo v majhne steklene kozarce za vlaganje (na navoj) vse do vrha, zapremo in ohladimo. Na hladnem in temnem marmelado pustimo vsaj en mesec, preden jo uporabimo. 

ČAS PRIPRAVE: 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek