Čebulna marmelada
SESTAVINE:
* 250g rdeče čebule
* 1 jedilna žlica olivnega olja
* 1 jedilna žlica balzamičnega kisa
* pol jedilne žlice belega vinskega kisa
* 50 ml rdečega vina
* 2 jedilni žlici rjavega mascovado sladkorja
* sol in poper po okusu
OPIS POSTOPKA: Na olivnem olju dušimo na drobno sesekljano rdečo čebulo. Solimo in popramo po okusu. Čebulo dušimo toliko časa, da se omehča (pol ura E). Zalijemo z vinom in kisom in zvišamo temperaturo, da tekočina zavre. Dodamo sladkor, znižamo temperaturo in kuhamo eno uro. Kuhano marmelado nadevamo v majhne steklene kozarce za vlaganje (na navoj) vse do vrha, zapremo in ohladimo. Na hladnem in temnem marmelado pustimo vsaj en mesec, preden jo uporabimo.
ČAS PRIPRAVE: 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)