Carski praženec s skuto in gozdnimi sadeži

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.3)
Št. ocen: 3

Sočna pirina sladica z veliko beljakovinami, malo maščobami in kompleksnimi ogljikovimi hidrati, ki vam ne bodo pognali nivo krvnega sladkorja v nebo. Njena slabost je, da je ne boste mogli nehati jest. Primerna je za zdrav začetek tedna, malico ali regeneracijo po treningih.

SESTAVINE: (za 1 pladenj cca 30 x 15 cm):carski-prazenec
* 200 g zamrznjenega sadja (jagode, borovnice, maline…)
* 4 jajca
* 50 g Stevie (enakovredno 100 g sladkorja)
* 500 g lahke nepasirane skute (kazeinska, albuminska ali grški jogurt)
* 1 dcL posnetega mleka (ali nehomogenizirano)
* 150 g pirine polnovredne moke
* 1 ščepec soli
* vanilijina esenca (aroma) ali 1 vrečka vanilin sladkor
* ½ vrečke pecilnega praška (ni obvezno)
* 1 žlička masla + stevia (za pekač)

PRIPRAVA:
Na začetku ločimo rumenjake in beljake. Le-te stepemo v gosti sneg, v drugi skledi pa zmešamo rumenjake, stevio, vanilijin sladkor in ščep soli, tako da dobimo penasto strukturo. Primešamo skuto, pirino moko in ostale sestavine razen sadja. Na koncu (previdno) dodamo še sneg iz beljakov in po želji nekaj gozdnih sadežev ali rozin, ki jih prej odcedimo. Masi dodamo poljubno mleka, tako da ni pregosta.

Celotno zmes vsipamo v namaščen pekač in pečemo cca 25 minut, tako da je povrhu zlata barva. Pekač vzamemo iz pečice, pustimo, da se »carski praženec« ohladi in ga razrežemo na kose. Le-te posipamo s stopljenim jagodičjem ter po želji posipamo malo stevie.

MAKRONUTRIENTI / 100g:
- Beljakovine: 22,5 g
- Ogljikovi hidrati: 15,3 g (sladkorji: 2,3 g)
- Maščobe: 3,7 g (nenasičene: 0,8 g)

AVTOR: Mark Budler - ProFIT team

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek