Budina skleda

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE (za 2 osebi):
* 1 sladek krompir
* 200g tofuja z olivami in sušenimi paradižniki
* 5 šampinjonov
* pest češnjevih paradižnikov
* 1/4 sveže kumare
* 6 zelenih oliv
* 2 pesti sveže rukole
* pest indijskih oreščkov
* 2 veliki žlici humusa
* 4 žlice olivnega olja
* 1/3 žličke zeliščne soli
* 2 žlici tamari omake
* 2 žlici limoninega soka
* sol in poper (po okusu) 

OPIS POSTOPKA:
 Sladek krompir operemo, po želji olupimo in narežemo na srednje velike kocke. Preložimo ga v pekač, obložen s papirjem za peko, dodamo 2 žlici olivnega olja in zeliščno sol. Pečemo ga v pečici pri 180ºC 35-40 minut. Tofu narežemo na kocke in ga popečemo na olivnem olju. Gobice operemo, narežemo na tanke rezine ter jih z 1 žlico tamari omake pražimo 4-5 minut (po potrebi dodamo kakšno žlico vode). Indijske oreščke, skupaj z 1 žlico tamari omake popražimo v suhi ponvi. Svežo zelenjavo operemo ter narežemo, ter jo skupaj s pečenim sladkim krompirjem, tofujem, gobicami razporedimo v dve skledi. Dodamo še tamari indijske oreščke, humus, olive, limonin sok ter sol in poper. Takoj postrežemo. 

ČAS PRIPRAVE: 50 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek