Bučni woopie kolački

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

SESTAVINE: 
Za testo:

* 90g stopljenega masla
* 70g medu
* 2 jajci
* 101g mandljeve fine moke
* 73g mandljeve grobe moke
* 200g bučnega pireja
* 3 žlice fine kokosove moke
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 1 žlička pecilnega praška
* 1,5 žličke sodebikarbone
* 1 žlička cimeta
* ščepec soli
Za nadev:
* 113g zmehčanega masla
* 226g kremnega sira
* 3 žlice agavinega sirupa
* 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta
 
OPIS POSTOPKA: V mikserju zmešamo stopljeno maslo, med, jajca, bučni pire in vanilijo. V drugi posodi zmešamo suhe sestavine. Suhe sestavine dodamo mokrim in dobro premešamo. Na peki papir s pomočjo zajemalke za sladoled polagamo testo - da izgledajo kot pol lunice. Ne polagajte jih preblizu, saj malce narastejo. Število keksov mora biti parno, saj jih bomo po dva združili skupaj z nadevom. Pečemo jih na 180° 12-15 min. Popolnoma jih ohladimo.
Pripravimo nadev. V mikserju zmešamo zmehčano maslo in kremni sir, dodamo agavin sirup in vanilijo ter dobro premešamo. Nadev damo v dresirno vrečko in na en del keksa nabrizgamo nadev, ter ga pokrijemo z drugim keksom. Postavimo jih v hladilnik, da se nadev strdi. Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT PRIPRAVILA:
 Mojca Perdih

 

SESTAVINE: Za testo: * 90g stopljenega masla * 70g medu * 2 jajci * 101g mandljeve fine moke * 73g mandljeve grobe moke * 200g bučnega pireja * 3 žlice fine kokosove moke * 1 žlička vanilijevega ekstrakta * 1 žlička pecilnega praška * 1,5 žličke sodebikarbone * 1 žlička cimeta * ščepec soli Za nadev: * 113g zmehčanega masla * 226g kremnega sira * 3 žlice agavinega sirupa * 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta   OPIS POSTOPKA: V mikserju zmešamo stopljeno maslo, med, jajca, bučni pire in vanilijo. V drugi posodi zmešamo suhe sestavine. Suhe sestavine dodamo mokrim in dobro premešamo. Na peki papir s pomočjo zajemalke za sladoled polagamo testo - da izgledajo kot pol lunice. Ne polagajte jih preblizu, saj malce narastejo. Število keksov mora biti parno, saj jih bomo po dva združili skupaj z nadevom. Pečemo jih na 180° 12-15 min. Popolnoma jih ohladimo. Pripravimo nadev. V mikserju zmešamo zmehčano maslo in kremni sir, dodamo agavin sirup in vanilijo ter dobro premešamo. Nadev damo v dresirno vrečko in na en del keksa nabrizgamo nadev, ter ga pokrijemo z drugim keksom. Postavimo jih v hladilnik, da se nadev strdi. Dober tek! ČAS PRIPRAVE: 2 hRECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih V mikserju zmešamo stopljeno maslo, med, jajca, bučni pire in vanilijo. V drugi posodi zmešamo suhe sestavine. Suhe sestavine dodamo mokrim in dobro premešamo. Na peki papir s pomočjo zajemalke za sladoled polagamo testo - da izgledajo kot pol lunice. Ne polagajte jih preblizu, saj malce narastejo. Število keksov mora biti parno, saj jih bomo po dva združili skupaj z nadevom. Pečemo jih na 180° 12-15 min. Popolnoma jih ohladimo. Pripravimo nadev. V mikserju zmešamo zmehčano maslo in kremni sir, dodamo agavin sirup in vanilijo ter dobro premešamo. Nadev damo v dresirno vrečko in na en del keksa nabrizgamo nadev, ter ga pokrijemo z drugim keksom. Postavimo jih v hladilnik, da se nadev strdi. Dober tek!
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek