Bučni woopie kolački
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bučni woopie kolački

SESTAVINE: 
Za testo:
* 90g stopljenega masla
* 70g medu
* 2 jajci
* 101g mandljeve fine moke
* 73g mandljeve grobe moke
* 200g bučnega pireja
* 3 žlice fine kokosove moke
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 1 žlička pecilnega praška
* 1,5 žličke sodebikarbone
* 1 žlička cimeta
* ščepec soli
Za nadev:
* 113g zmehčanega masla
* 226g kremnega sira
* 3 žlice agavinega sirupa
* 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta
 
OPIS POSTOPKA: V mikserju zmešamo stopljeno maslo, med, jajca, bučni pire in vanilijo. V drugi posodi zmešamo suhe sestavine. Suhe sestavine dodamo mokrim in dobro premešamo. Na peki papir s pomočjo zajemalke za sladoled polagamo testo - da izgledajo kot pol lunice. Ne polagajte jih preblizu, saj malce narastejo. Število keksov mora biti parno, saj jih bomo po dva združili skupaj z nadevom. Pečemo jih na 180° 12-15 min. Popolnoma jih ohladimo.
Pripravimo nadev. V mikserju zmešamo zmehčano maslo in kremni sir, dodamo agavin sirup in vanilijo ter dobro premešamo. Nadev damo v dresirno vrečko in na en del keksa nabrizgamo nadev, ter ga pokrijemo z drugim keksom. Postavimo jih v hladilnik, da se nadev strdi. Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih

 

   V mikserju zmešamo stopljeno maslo, med, jajca, bučni pire in vanilijo. V drugi posodi zmešamo suhe sestavine. Suhe sestavine dodamo mokrim in dobro premešamo. Na peki papir s pomočjo zajemalke za sladoled polagamo testo - da izgledajo kot pol lunice. Ne polagajte jih preblizu, saj malce narastejo. Število keksov mora biti parno, saj jih bomo po dva združili skupaj z nadevom. Pečemo jih na 180° 12-15 min. Popolnoma jih ohladimo. Pripravimo nadev. V mikserju zmešamo zmehčano maslo in kremni sir, dodamo agavin sirup in vanilijo ter dobro premešamo. Nadev damo v dresirno vrečko in na en del keksa nabrizgamo nadev, ter ga pokrijemo z drugim keksom. Postavimo jih v hladilnik, da se nadev strdi. Dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.