Bucna rizota
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bucna rizota

SESTAVINE:
* arborio riž
* 1 hokaido buca
* jušna kocka
* 1 dcl belega vina
* sol
* muškatni orešček
* poper
* maslo
* parmezan

OPIS POSTOPKA: Bučo narezano na kocke, jo začinimo z oljem in soljo ter 30 minut pečemo na 200°C. Na maslu prepražimo riž, da postekleni, zalijemo z vinom in počakamo, da alkohol izpari. Dodamo koščke pečene buče in zalivamo z jušno osnovo dokler riž ni kuhan. Na koncu dodamo se riban parmezan.

ČAS PRIPRAVE: 45 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Zrimšek (Prehranazadva)

* arborio riž * 1 hokaido buca * jušna kocka * 1 dcl belega vina * sol * muškatni orešček * poper * maslo * parmezan Bučo narezano na kocke, jo začinimo z oljem in soljo ter 30 minut pečemo na 200°C. Na maslu prepražimo riž, da postekleni, zalijemo z vinom in počakamo, da alkohol izpari. Dodamo koščke pečene buče in zalivamo z jušno osnovo dokler riž ni kuhan. Na koncu dodamo se riban parmezan.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.