Bučna rižota s piščancem
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bučna rižota s piščancem

SESTAVINE:
* 1 velika čebula strok česna
* 400 g očiščene maslene buče
* 300 g riža
* žlica masla
* cca 350 g piščanca
* himalajska sol
* poper

OPIS POSTOPKA: Na olju in maslu prepražimo čebulo da stekleni. Dodamo piščanca. Ko se piščanec popeče, dodamo sesekljan česen in na koščke narezano bučo. Zalijemo z vodo in pustimo, da se buča preduši. Po približno 10minutah, ko se buča omehča jo z vilico pretlačimo do pireja. Dodamo riž in zalijemo z jušno osnovo, da prekrije riž. Mešamo 20min in po potrebi dodajamo vodo. Na koncu posoliš in popopraš. Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Ema Lešnik

* 1 velika čebula strok česna * 400 g očiščene maslene buče * 300 g riža * žlica masla * cca 350 g piščanca * himalajska sol * poper Na olju in maslu prepražimo čebulo da stekleni. Dodamo piščanca. Ko se piščanec popeče, dodamo sesekljan česen in na koščke narezano bučo. Zalijemo z vodo in pustimo, da se buča preduši. Po približno 10minutah, ko se buča omehča jo z vilico pretlačimo do pireja. Dodamo riž in zalijemo z jušno osnovo, da prekrije riž. Mešamo 20min in po potrebi dodajamo vodo. Na koncu posoliš in popopraš. Dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.