Bučkini žepki s piščančkom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bučkini žepki s piščančkom

SESTAVINE:
*4 velike bučke
*400g rikote
*sveža špinača
*piščančji zrezki
*začimbe (himalajska sol, kajenski poper, kurkuma, sveža bazilika)
*4 srednje veliki paradižniki

PRIPRAVA: Špinačo posolimo, popopramo in dodamo kurkumo ter popražimo na olivnem olju. Med pripravo olupimo bučke in jih narežemo na 3 mm široke rezine (rez po dolgem). Rezine uporabimo za pripravo žepkov. Za pripravo enega potrebujemo 2-4 rezine odvisno od velikosti bučke. Pripravljeno špinačo vmešamo v rikoto in z maso napolnimo bučkin žepek (rezine postavimo 1 vodoravno, 1 navpično in zvijemo skupaj). Postavimo v pekač, katerega dodatno napolnimo s paradižnikovo mezgo (pasirani 4 paradižniki). Bučke dodatno posolimo, po želji dodamo svežo baziliko in postavimo v ogret pekač (180 stopinj) za 20 min. Vmes popečemo piščančka, začinjenega s soljo, poprom in kurkumo, popečemo pa lahko tudi bučke če ostanejo od žepkov.

ČAS PRIPRAVE: 60 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Karmen Jedvaj
*4 velike bučke *400g rikote *sveža špinača *piščančji zrezki *začimbe (himalajska sol, kajenski poper, kurkuma, sveža bazilika) *4 srednje veliki paradižniki PRIPRAVA: Špinačo posolimo, popopramo in dodamo kurkumo ter popražimo na olivnem olju. Med pripravo olupimo bučke in jih narežemo na 3 mm široke rezine (rez po dolgem). Rezine uporabimo za pripravo žepkov. Za pripravo enega potrebujemo 2-4 rezine odvisno od velikosti bučke. Pripravljeno špinačo vmešamo v rikoto in z maso napolnimo bučkin žepek (rezine postavimo 1 vodoravno, 1 navpično in zvijemo skupaj). Postavimo v pekač, katerega dodatno napolnimo s paradižnikovo mezgo (pasirani 4 paradižniki). Bučke dodatno posolimo, po želji dodamo svežo baziliko in postavimo v ogret pekač (180 stopinj) za 20 min. Vmes popečemo piščančka, začinjenega s soljo, poprom in kurkumo, popečemo pa lahko tudi bučke če ostanejo od žepkov.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.