VIDEO: Bučkini polpeti z grškim jogurtom
Enostavna in hitro pripravljena jed iz bučk. Lahko jo uživamo samostojno ali kot prilogo poljubnemu mesu.
SESTAVINE za 6 do 8 polpetov:  
* 200 g naribane bučke  
* 110 g ovsenih kosmičev 
* 2 jajci  
* začimbe (sol, poper, mleti česen, origano Kotanyi)  
* 3 žlice pirine polnozrnate moke Mlinotest
* kokosovo olje za peko  
Omaka:
* 4 žlice grškega jogurta  
* peteršilj, sol, česen v prahu Kotanyi
** Polpete spečemo v Ponvici za mini palačinke
OPIS POSTOPKA: V skledi zmešamo ovsene kosmiče, jajca in začimbe. Vse skupaj dobro premešamo. Bučke po želji olupimo in naribamo. Naribane bučke ožamemo in dodamo k masi z ovsenimi kosmiči. V ponvici za mini palačinke segrejemo kokosovo olje in sproti s pomočjo žlice oblikujemo polpete. Polagamo jih v vročo ponev in na vsaki strani pečemo približno 4 minute (odvisno od debeline). Polpete serviramo z grškim jogurtom, ki ga zmešamo s česnom v prahu, soljo in peteršiljem.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca
 
 
                                     
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                            



.png)
 
  
Komentarji (0)