Bučkini polpeti z grškim jogurtom
Enostavna in hitro pripravljena jed iz bučk. Lahko jo uživamo samostojno ali kot prilogo poljubnemu mesu.
SESTAVINE za 6 do 8 polpetov:
* 200 g naribane bučke
* 110 g ovsenih kosmičev (celih, še bolje mletih)
* 2 mali jajci
* začimbe (sol, poper, mleti česen, origano)
* moka za oblikovanje polpetov (če dodamo cene ovsene kosmiče dodamo še cca 30 g poljubne moke, da lahko oblikujemo polpete)
* kokosovo ali olivno olje za peko
Omaka:
* 4 žlice grškega jogurta
* peteršilj , sol, česen v prahu
OPIS POSTOPKA: V skledi zmešamo ovsene kosmiče, jajca in začimbe. Vse skupaj dobro premešamo. Bučke po želji olupimo in naribamo. Naribane bučke dobro ožamemo in dodamo k masi z ovsenimi kosmiči. V ponvi segrejemo 2 žlici olja in sproti s pomočjo žlice oblikujemo polpete. Polagamo jih v vročo ponev in na vsaki strani pečemo približno 4 minute (odvisno od debeline). Polpete serviramo z grškim jogurtom, ki ga zmešamo s česnom v prahu, soljo in peteršiljem.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič
Komentarji (0)