Bučkini polpeti s koruzno moko

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
*2 bučki
*200 g koruzne moke
*3 jajca
*2 večja korenčka
*20 dag sira (edamec)
*2 ščepca himalajske soli
*malo popra

OPIS POSTOPKA: Pripravimo si skledo in vanjo najprej naribamo bučki in ju posolimo. Pustimo počivat, saj se bo tako izločila voda iz bučk. Čez približno pol ure ožmemo in odvečno vodo odlijemo. Dodamo jajca, naribano korenje in sir, posujemo s koruzno moko ter popramo in solimo. Zmes dobro premešamo. Polpetke oblikujemo z žlico in jih položimo v vroče olje. Vmes jih enkrat obrnemo. Ko se zapečejo do zlato rumene barve, jih vzamemo ven in postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: 45 min

RECEPT PRIPRAVILA: EmiLina

OPIS POSTOPKA: Pripravimo si skledo in vanjo najprej naribamo bučki in ju posolimo. Pustimo počivat, saj se bo tako izločila voda iz bučk. Čez približno pol ure ožmemo in odvečno vodo odlijemo. Dodamo jajca, naribano korenje in sir, posujemo s koruzno moko ter popramo in solimo. Zmes dobro premešamo. Polpetke oblikujemo z žlico in jih položimo v vroče olje. Vmes jih enkrat obrnemo. Ko se zapečejo do zlato rumene barve, jih vzamemo ven in postrežemo. ČAS PRIPRAVE: 45 minRECEPT PRIPRAVILA: EmiLina Pripravimo si skledo in vanjo najprej naribamo bučki in ju posolimo. Pustimo počivat, saj se bo tako izločila voda iz bučk. Čez približno pol ure ožmemo in odvečno vodo odlijemo. Dodamo jajca, naribano korenje in sir, posujemo s koruzno moko ter popramo in solimo. Zmes dobro premešamo. Polpetke oblikujemo z žlico in jih položimo v vroče olje. Vmes jih enkrat obrnemo. Ko se zapečejo do zlato rumene barve, jih vzamemo ven in postrežemo.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek