Bučkini poljubčki s česnovo omako

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.5)
Št. ocen: 12

SESTAVINE:
Poljubčki:
* 2 bučki
* ščepec himalajske soli
* pol skodelice ribanega sira
* ščepec popra
* ščepec muškatnega oreščka
* ščepec česna v prahu
* 1 jajce
Omaka:
* 3 žlice grškega jogurta
* 2 stroka česna
* ščepec himalajske soli
* ščepec popra
* manjša vejica sveže bazilike 
 
OPIS POSTOPKA: 
Poljubčki: Bučki naribamo in ju posolimo ter pustimo stati 15 min. Potem vsebino stresemo v drugo posodo s krpo in fino ožamemo. Ožete bučke stresemo v posodo in jim dodamo vse ostalo: riban sir, poper, muškatni orešček, česen v prahu in jajce. Fino premešamo. Maso oblikujemo z roko kot čevapčiče s tem, da jih še pri koncu potlačimo, da nastanejo lepi sodčki, ki jih sproti postavljamo na pekač obložen s peki papirjem. Iz te mase pride nekje 20 sodčkov. Pečemo 20 min na 200°C.
Omaka: V skodelici zmešamo jogurt z drobno sesekljanim česnom in dodamo sol ter poper. Za več barvitosti in bolj bogat okus dodamo sesekljano svežo baliliko. Lahko kosilo je za dve osebi.
Dober tek!
 
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT SESTAVILA: Katarina Majer

SESTAVINE: Poljubčki: * 2 bučki * ščepec himalajske soli * pol skodelice ribanega sira * ščepec popra * ščepec muškatnega oreščka * ščepec česna v prahu * 1 jajce Omaka: * 3 žlice grškega jogurta * 2 stroka česna * ščepec himalajske soli * ščepec popra * manjša vejica sveže bazilike    OPIS POSTOPKA: Poljubčki: Bučki naribamo in ju posolimo ter pustimo stati 15 min. Potem vsebino stresemo v drugo posodo s krpo in fino ožamemo. Ožete bučke stresemo v posodo in jim dodamo vse ostalo: riban sir, poper, muškatni orešček, česen v prahu in jajce. Fino premešamo. Maso oblikujemo z roko kot čevapčiče s tem, da jih še pri koncu potlačimo, da nastanejo lepi sodčki, ki jih sproti postavljamo na pekač obložen s peki papirjem. Iz te mase pride nekje 20 sodčkov. Pečemo 20 min na 200°C. Omaka: V skodelici zmešamo jogurt z drobno sesekljanim česnom in dodamo sol ter poper. Za več barvitosti in bolj bogat okus dodamo sesekljano svežo baliliko. Lahko kosilo je za dve osebi. Dober tek!   ČAS PRIPRAVE: 30 minRECEPT SESTAVILA: Katarina Majer 
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek