Bučkine tortice

Oceni objavo z 1 do 5:
(4)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:buckine-tortice
* Olivno olje
* Čebula
* Strok česna
* 2 skodelici naribanih bučk
* Ščep soli
* 2 jajci
* ¼ skodelice kokosove moke
* Jedilna žlica lanenih semen
* ½ jedilne žlice pecilnega praška
* Grški jogurt (0 % maščobe)
* Sladka paprika (mleta)

OPIS POSTOPKA:
Ponev segrejte, vlijte olivno olje in na njemu 2 minuti pražite čebulo in česen. Posodo postavite na stran in pustite, da se čebula in česen ohladita.
Naribane bučke posolite, jih stresite v cedilo in pustite stati 10 minut. Odvečno vodo iz bučk stisnite s čisto papirnato brisačo.
V srednje veliki posodi stepite jajca in jim dodajte kokosovo moko, laneno seme, pecilni prašek ter ohlajeno čebulo in česen.
V veliko ponev kapnite kapljico olivnega olja ali pa kokosovo olje in z žlico zajemite pripravljeno maso. Maso položite v ogreto ponev in jo dobro sploščite z žlico da dobite tanke »polpete«. Vsako stran polpeta pecite 3minute oziroma do zlato-rjave barve.
Vaša omaka naj bo grški jogurt začinjen s sladko papriko.

NASVET:
* Namesto kokosove moke lahko dodate tudi ovseno moko.
* Bučke lahko spečete tudi v pečici na peki papirju.

RECEPT SESTAVIL: Fitline studio

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek