Bučkina zmešnjava s sirom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bučkina zmešnjava s sirom

SESTAVINE:

* kokosovo olje

* česen

* čebula

* listnati ohrovt – pol lista

* steblo pora

* paradižnik (zamrznjen ali svež)

* naribane bučke

* kisla smetana

* začimbe (himalajska sol, poper, …)

* peteršilj (sveže nasekljan)

* polnozrnata pirina moka

* lahki trdi sir



OPIS POSTOPKA: Na manjše koščke narežeš čebulo, česen, listnati ohrovt in na kolobarje še steblo pora. Najprej na kokosovi maščobi v segreti ponvi pražiš čebulo in česen toliko časa, da posteklenita, na kar dodaš listnati ohrovt in por ter pražiš še 2-3 minute. Na drobno narežeš paradižnik, ga dodaš v ponev in po eni minuti še naribane bučke. Vse skupaj začiniš po želji, zaliješ z 1-2dcl vode in ko zavre, dušiš 15 minut na zmernem ognju. 2-3 minute pred koncem dodaš 2 zvrhani žlici kisle smetane, dve jušni žlici polnozrnate pirine moke (lahko tudi več – odvisno kako gosto zmes želiš imeti) ter sveže nasekljan peteršilj. Ko je jed končana, lahko po vrhu posuješ nariban sir ter baziliko. P.S. Čeprav mogoče videz vara, so okus in vonjave (potrditev cimre, ki je presnojedka :) ) božanske.

RECEPT PRIPRAVILA: Sandra Zadravec


,* kokosovo olje ,* česen ,* čebula ,* listnati ohrovt – pol lista ,* steblo pora ,* paradižnik (zamrznjen ali svež) ,* naribane bučke ,* kisla smetana ,* začimbe (himalajska sol, poper, …) ,* peteršilj (sveže nasekljan) ,* polnozrnata pirina moka ,* lahki trdi sir , , Na manjše koščke narežeš čebulo, česen, listnati ohrovt in na kolobarje še steblo pora. Najprej na kokosovi maščobi v segreti ponvi pražiš čebulo in česen toliko časa, da posteklenita, na kar dodaš listnati ohrovt in por ter pražiš še 2-3 minute. Na drobno narežeš paradižnik, ga dodaš v ponev in po eni minuti še naribane bučke. Vse skupaj začiniš po želji, zaliješ z 1-2dcl vode in ko zavre, dušiš 15 minut na zmernem ognju. 2-3 minute pred koncem dodaš 2 zvrhani žlici kisle smetane, dve jušni žlici polnozrnate pirine moke (lahko tudi več – odvisno kako gosto zmes želiš imeti) ter sveže nasekljan peteršilj. Ko je jed končana, lahko po vrhu posuješ nariban sir ter baziliko. P.S. Čeprav mogoče videz vara, so okus in vonjave (potrditev cimre, ki je presnojedka :) ) božanske.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.