Bučkina rižota s poprom in limonino lupino
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bučkina rižota s poprom in limonino lupino

SESTAVINE:
* 2 večji bučki
* 200 g riža za rižote
* 600 ml jušne osnove
* česen
* sol
* poper
* česen v prahu
* peteršilj
* 1 manjša bio limona
* 1 jušna žlica kvasnih kosmičev (opcijsko)
* malo olja za praženje zelenjave

OPIS POSTOPKA: Bučki naribamo. Bučke in česen prepražimo na olivnem olju. Ko bučke spustijo tekočino, lahko dodamo riž. Riž operemo, prepražimo skupaj z bučko. Začinimo s soljo, Počasi dodajamo jušno osnovo, dokler rižota ni kuhana. Proti koncu kuhanja lahko v rižoto dodamo 1 jušno žlico kvasnih kosmičev. Naribamo limonino lupinico. V rižoto vmešamo sok polovice manjše limone. Serviramo in okrasimo z limonino lupinico, poprom in svežimi zelišči.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč

* 2 večji bučki * 200 g riža za rižote * 600 ml jušne osnove * česen * sol * poper * česen v prahu * peteršilj * 1 manjša bio limona * 1 jušna žlica kvasnih kosmičev (opcijsko) * malo olja za praženje zelenjave Bučki naribamo. Bučke in česen prepražimo na olivnem olju. Ko bučke spustijo tekočino, lahko dodamo riž. Riž operemo, prepražimo skupaj z bučko. Začinimo s soljo, Počasi dodajamo jušno osnovo, dokler rižota ni kuhana. Proti koncu kuhanja lahko v rižoto dodamo 1 jušno žlico kvasnih kosmičev. Naribamo limonino lupinico. V rižoto vmešamo sok polovice manjše limone. Serviramo in okrasimo z limonino lupinico, poprom in svežimi zelišči.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.