Bučkina omleta

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
*2 bučki
*2 jajci
*2 stroka česna
*sol
*poper
*nekaj žlic moke
*olje
*paradižnik
*mocarela 

OPIS POSTOPKA: Bučke operemo, naribamo in posolimo, da spustijo vodo. Čez 10 min jih ožamemo, dodamo jajca, česen, poper in sol, moke pa le toliko, da je masa lepo gosta in se bo omleto lahko obrnilo. V segreto ponev kanemo malo olja in polovico mase ter jo z žlico malo potlačimo in oblikujemo v krog. Ko se na eni strani lepo zapeče, jo previdno obrnemo. Postopek ponovimo še za drugo ometo. Ko postrežemo, omleti dodamo rezine mocarele in rezine paradižnika in jo prepognemo. 

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA:
 Špela Prijatelj

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek