Bučkina juha z ingverjem in balzamično kremo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bučkina juha z ingverjem in balzamično kremo

Jesenski čas, ko je po vrtovih veliko buč je nujno potrebno izkoristiti za pripravo odlične bučne juhe.



SESTAVINE:

* 2 žlički olivnega olja

* 1 čebula

* 3 stroki česna

* 1/2 hokaido buče

* 1 žlička ingverja v prahu

* 1/2 žličke curryja

* ščep popra

* balzamična krema




OPIS POSTOPKA: 1. Na olju popražimo čebulo in česen. 2. Dodamo narezano bučo in zalijemo posodo z vodo toliko, da so vsi koščki buče pod vodo. Kuhamo, dokler buča ne postane mehka. Vmes dodamo curry, ingver in poper. 3. S paličnim mešalnikom zmešamo in pustimo na toplem štedilniku še približno 5 minut, da juha malo povre. 4. Nalijemo v krožnike in po vrhu juhe polijemo malo balzamične kreme (druga možnost je bučno olje).



ČAS PRIPRAVE: 30 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Maša Jeraj  


,* 2 žlički olivnega olja ,* 1 čebula ,* 3 stroki česna ,* 1/2 hokaido buče ,* 1 žlička ingverja v prahu ,* 1/2 žličke curryja ,* ščep popra ,* balzamična krema , , 1. Na olju popražimo čebulo in česen. 2. Dodamo narezano bučo in zalijemo posodo z vodo toliko, da so vsi koščki buče pod vodo. Kuhamo, dokler buča ne postane mehka. Vmes dodamo curry, ingver in poper. 3. S paličnim mešalnikom zmešamo in pustimo na toplem štedilniku še približno 5 minut, da juha malo povre. 4. Nalijemo v krožnike in po vrhu juhe polijemo malo balzamične kreme (druga možnost je bučno olje).
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.