Bučkina juha z ajdovo kašo

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Ajda je preprosto žito, ima pa izjemno hranilno vrednost. Bogata je z magnezijem in poskrbi za nižji krvni pritisk. Priprava ajdove kaše je enostavna, obrok z ajdo pa nas nasiti za dlje časa.

SESTAVINE (za 4 osebe): buckina-juh

* olje (sončnično, olivno)
* 800 g bučk
* 1 l jušne osnove
* 2 krompirja
* 50 g ajdove kaše
* bazilika
* peteršilj
* 0,5 dl kisle smetane

OPIS POSTOPKA: Na olju prepražimo narezane bučke in krompir, prelijemo z jušno osnovo. Kuhamo, da se krompir in bučke zmehčajo. Juho odstavimo, dodamo kislo smetano in s paličnim mešalnikom zmiksamo. Dodamo kuhano in odcejeno ajdovo kašo, začimbe ter ponovno prevremo. Potresemo s sesekljanim peteršiljem. Po želji zraven postrežemo še kos kruha.bučkina-juha

ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek