Bučkina juha z ajdovo kašo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bučkina juha z ajdovo kašo

Ajda je preprosto žito, ima pa izjemno hranilno vrednost. Bogata je z magnezijem in poskrbi za nižji krvni pritisk. Priprava ajdove kaše je enostavna, obrok z ajdo pa nas nasiti za dlje časa.



SESTAVINE (za 4 osebe): 

* olje (sončnično, olivno)

* 800 g bučk

* 1 l jušne osnove

* 2 krompirja

* 50 g ajdove kaše

* bazilika

* peteršilj

* 0,5 dl kisle smetane



OPIS POSTOPKA: Na olju prepražimo narezane bučke in krompir, prelijemo z jušno osnovo. Kuhamo, da se krompir in bučke zmehčajo. Juho odstavimo, dodamo kislo smetano in s paličnim mešalnikom zmiksamo. Dodamo kuhano in odcejeno ajdovo kašo, začimbe ter ponovno prevremo. Potresemo s sesekljanim peteršiljem. Po želji zraven postrežemo še kos kruha.



ČAS PRIPRAVE: 40 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.