Browniji z vanilijevim sladoledom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Browniji z vanilijevim sladoledom

Browniji ne vsebujejo glutena.

SESTAVINE: 
* 5 jajc 
* 300 g temne čokolade 
* 125 g masla 
* 150 g sladkorja (kokosov sladkor, eritritol)
Za dekoracijo:
* vanilijev sladoled
* čokoladni ostružki ali naribana temna čokolada.

OPIS POSTOPKA: Ločimo rumenjake od beljakov in jih stepemo s polovico sladkorja. Ostalo polovico pa postopoma dodajamo med stepanjem beljakov. Nad soparo stopimo čokolado z maslom. Ko je stopljena jo počasi med nenehnim stepanjem vlivamo v zmes rumenjakov in sladkorja. Na koncu pa zelo nežno v to mešanico vmešamo še sneg beljakov. Pečemo 30 min na 180 stopinj. Ko so browniji pečeni in ohlajeni jih lahko okrasimo in postrežemo s vanilijevim sladoledom in potresemo s čokoladnimi ostružki ali naribano temno čokolado.

ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc

  * 5 jajc  * 300 g temne čokolade  * 125 g masla  * 150 g sladkorja (kokosov sladkor, eritritol)  Ločimo rumenjake od beljakov in jih stepemo s polovico sladkorja. Ostalo polovico pa postopoma dodajamo med stepanjem beljakov. Nad soparo stopimo čokolado z maslom. Ko je stopljena jo počasi med nenehnim stepanjem vlivamo v zmes rumenjakov in sladkorja. Na koncu pa zelo nežno v to mešanico vmešamo še sneg beljakov. Pečemo 30 min na 180 stopinj. Ko so browniji pečeni in ohlajeni jih lahko okrasimo in postrežemo s vanilijevim sladoledom in potresemo s čokoladnimi ostružki ali naribano temno čokolado.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.