Browniji z maslom indijskih oreščkov in hrustljavo skorjico
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Browniji z maslom indijskih oreščkov in hrustljavo skorjico

SESTAVINE:
Brownie plast:
* 30 g kokosovega olja
* 120 g temne čokolade slajene s stevijo 
* 100 g ovsenih kosmičev (zmleti v moko)
* 150 g eritritola (ali 100 g belega/kokosovega sladkorja)
* 3 srednje velika jajca (sobna temperatura)
* 20 g jabolčne čežane (ali na drobno naribano jabolko)
* ščep soli

Plast namaza:
* 8-10 jedilnih žlic namaza indijskih oreščkov

Hrustljava piškotna plast:
* 100 g pirine polnozrnate moke
* 60 g kokosovega olja (sobna temperatura)
* 70 g kokosovega sladkorja 
* 40 g jabolčne čežane (ali na drobno naribano jabolko)
* 1 čajna žlička vaniljeve arome
* 1 1/2 jedilne žlice vode
* 1/2 čajne žličke soda bikarbone
* ščep soli
* 60 g nasekljane temne čokolade s stevijo ali čokoladnih kapljic

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejte na 175 stopinj. Pekač premera 18 x 18 cm obložite s papirjem za peko. Nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici stopite čokolado in kokosovo olje. Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo. V ločeni posodi z ročnim mešalnikom mešajte jajca in eritritol nekje 2 minut oz. tako dolgo, da postane zmes bleda in puhasta. Dodajte ohlajeno čokoladno mešanico in premešajte, dokler se vse ne poveže. V ločeni posodi zmešajte moko, kakav in sol. V mokre sestavine dodajte suhe sestavine in čežano. Z mešalnikom premešajte samo toliko, da se vse poveže. Prelijte v pripravljen pekač. Po vrhu mase pokapajte z maslom indijskih oreščkov in z žlico na rahlo premažite po površini. Pripravite piškotno plast. V posodi zmešajte vse sestavine in s pomočjo železne metlice dobro premešajte. Zmes s pomočjo jedilne žlice enakomerno porazdelite po brownie plasti. Po želji še dodatno posujte s koščki nasekljane čokolade. Pecite 40 - 45 minut. Po 40 minutah je sredica še malo nepečena oz. fudgy. Če imate raje popolnoma pečen biskvit pecite 45 minut. Pustite v pekaču tako dolgo, da se zmes ohladi. Če želite zgornjo plast hrustljavo pustite pekač odkrit. V kolikor želite, da bi bila piškotna plast bolj mehka in podobna biskvitu pa pekač med hlajenjem ovijte z alu folijo. Ohlajen kolač razrežite in postrezite.

ČAS PRIPRAVE: 55 minut
RECEPT PRIPRAVILA:
 Nina S. Zorčič

Brownie plast:* 30 g kokosovega olja* 120 g temne čokolade slajene s stevijo * 100 g ovsenih kosmičev (zmleti v moko)* 150 g eritritola (ali 100 g belega/kokosovega sladkorja)* 3 srednje velika jajca (sobna temperatura)* 20 g jabolčne čežane (ali na drobno naribano jabolko)* ščep soli Plast namaza:* 8-10 jedilnih žlic namaza indijskih oreščkov Hrustljava piškotna plast:* 100 g pirine polnozrnate moke* 60 g kokosovega olja (sobna temperatura)* 70 g kokosovega sladkorja * 40 g jabolčne čežane (ali na drobno naribano jabolko)* 1 čajna žlička vaniljeve arome* 1 1/2 jedilne žlice vode* 1/2 čajne žličke soda bikarbone* ščep soli* 60 g nasekljane temne čokolade s stevijo ali čokoladnih kapljic  Pečico segrejte na 175 stopinj. Pekač premera 18 x 18 cm obložite s papirjem za peko. Nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici stopite čokolado in kokosovo olje. Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo. V ločeni posodi z ročnim mešalnikom mešajte jajca in eritritol nekje 2 minut oz. tako dolgo, da postane zmes bleda in puhasta. Dodajte ohlajeno čokoladno mešanico in premešajte, dokler se vse ne poveže. V ločeni posodi zmešajte moko, kakav in sol. V mokre sestavine dodajte suhe sestavine in čežano. Z mešalnikom premešajte samo toliko, da se vse poveže. Prelijte v pripravljen pekač. Po vrhu mase pokapajte z maslom indijskih oreščkov in z žlico na rahlo premažite po površini. Pripravite piškotno plast. V posodi zmešajte vse sestavine in s pomočjo železne metlice dobro premešajte. Zmes s pomočjo jedilne žlice enakomerno porazdelite po brownie plasti. Po želji še dodatno posujte s koščki nasekljane čokolade. Pecite 40 - 45 minut. Po 40 minutah je sredica še malo nepečena oz. fudgy. Če imate raje popolnoma pečen biskvit pecite 45 minut. Pustite v pekaču tako dolgo, da se zmes ohladi. Če želite zgornjo plast hrustljavo pustite pekač odkrit. V kolikor želite, da bi bila piškotna plast bolj mehka in podobna biskvitu pa pekač med hlajenjem ovijte z alu folijo. Ohlajen kolač razrežite in postrezite.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.