Brezglutenska slivovo - jabolčna pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Brezglutenska slivovo - jabolčna pita

SESTAVINE:
* 350 g brezglutenskih ovsenih kosmičev - moke 
* 1 ščepec soli 
* 2 jajci 
* 200 g grškega jogurta 
* 300 g jabolk 
* 200 g sliv 
* 1 žlička cimeta + mandlji v lističih 

OPIS POSTOPKA: V posodo stresemo brezglutensko ovseno moko, sol, 2 jajci in grški jogurt. Sestavine skupaj pomešamo in pregnetemo v testo, ki ga razvaljamo v krog na pomokani delovni površini. Pripravimo si namaščen pekač, v katerega razporedimo testo. Olupimo jabolka in jih naribamo. Dodamo še slive in cimet. Vse skupaj z žlico zmešamo in razporedimo v pekač obložen s testom. Malo preden je pita pečena, jo okrasimo z mandlji v lističih in dodatno zapečemo. Pečemo na 180 stopinj Celzija 45 minut, oz. dokler niso robovi pite zlato rumeno zapečeni.

ČAS PRIPRAVE: 15 min + 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

* 350 g brezglutenskih ovsenih kosmičev - moke  * 1 ščepec soli  * 2 jajci  * 200 g grškega jogurta  * 300 g jabolk  * 200 g sliv  * 1 žlička cimeta + mandlji v lističih   V posodo stresemo brezglutensko ovseno moko, sol, 2 jajci in grški jogurt. Sestavine skupaj pomešamo in pregnetemo v testo, ki ga razvaljamo v krog na pomokani delovni površini. Pripravimo si namaščen pekač, v katerega razporedimo testo. Olupimo jabolka in jih naribamo. Dodamo še slive in cimet. Vse skupaj z žlico zmešamo in razporedimo v pekač obložen s testom. Malo preden je pita pečena, jo okrasimo z mandlji v lističih in dodatno zapečemo. Pečemo na 180 stopinj Celzija 45 minut, oz. dokler niso robovi pite zlato rumeno zapečeni.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.